Publicat 26/3/2019 17:25:10 +01:00CET

José Sacristán debutar al Teatre Romea amb el seu primer monleg, 'Señora de rojo sobre fondo gris'

José Sacristán debutar al Teatre Romea amb el seu primer monleg, 'Señora de rojo sobre fondo gris'
EUROPA PRESS

L'actor dubta si després d'aquesta representació podr tornar a pujar als escenaris amb un altre paper

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

L'actor i dramaturg José Sacristán debutar al Teatre Romea de Barcelona interpretant el seu primer monleg de l'adaptació de la novella homnima de Miguel Delibes 'Señora de rojo sobre fondo gris' (1975), dirigida per José Sámano i que es podr veure des del 27 de mar fins al 12 de maig.

Ho ha explicat Sámano aquest dimarts en roda de premsa juntament amb el mateix Sacristán i Inés Camiña, que també han participat en la "primera adaptació escnica" de la novella de Delibes.

Sámano ha remarcat que és l'única obra de Delibes que est protagonitzada per "personatges existents": Nicolás, pintor i protagonista, representa el mateix Delibes, mentre que Ana representa la seva esposa Ángeles de Castro, i en l'obra apareix només amb la veu a crrec de Mercedes Sampietro, després de morir de manera inesperada amb 48 anys.

Sacristán ha assenyalat que el més formidable de la funció és que es tracta d'un vmit de la vida en qu es posa la mirada en l'amor immens d'un home cap a una dona per després explicar-ho".

Quant a l'estructura, l'equip ha explicat que l'adaptació no segueix l'esquema de la novella, sinó que tota l'obra és "un record d'una hora i mitja" del mateix Delibes, que s'estén des que diagnostiquen la malaltia de la seva dona fins a la seva mort i que entrellaa passat i present.

La representació es desenvolupa "fora del temps i de l'espai", amb un decorat poc realista en el qual es va filant un discurs al voltant d'aquest record i que té continutat en si mateix.

DELIBES NO VOLIA QUE L'OBRA S'ADAPTÉS

El director ha explicat que en un inici Delibes no volia que l'obra s'adaptés en cap format, a causa d'aquesta "assimilació de personatges", per després de sentir Sacristán llegir uns fragments de la novella en un acte a Valladolid el 2007, l'escriptor va proposar al mateix Sámano realitzar una versió escnica del relat.

Després de la mort de Delibes el 2010, el projecte va quedar paralitzat fins que el 2017 Sacristán "va tornar a recuperar-lo" i juntament amb Sámano i Camiña van fer l'adaptació, que es va estrenar el passat 18 de novembre i que ja té més de quaranta funcions.

Sámano ha remarcat que l'adaptació ha hagut de passar l'aprovació dels fills de Delibes, perqu es tractava de la mam i el pap en escena" i que la seva acceptació és una de les satisfaccions més grans.

UN BUIT EN SACRISTÁN

Sacristán ha assegurat desconixer si podr tornar a representar sobre l'escenari un altre paper perqu no sap si el personatge de Nicolás (Delibes) "podr deixar un buit en el seu interior per a algú altre que vingui a explicar alguna cosa".

Així mateix, l'actor ha assenyalat que des de sempre havia volgut "fer-se crrec" d'aquest personatge per la seva complexitat i pel valor afegit de representar el seu amic.