Publicat 24/7/2019 19:11:58 +02:00CET

Jordi Costa serà el nou cap d'Exposicions del CCCB

Jordi Costa
CCCB

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor, periodista i comissari Jordi Costa serà el nou cap d'Exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) després de guanyar el concurs públic per cobrir aquesta plaça a la qual han optat 30 candidats, ha anunciat el centre en un comunicat.

El jurat ha subratllat la seva capacitat de renovar la proposta expositiva del CCCB, respectant-ne la trajectòria, i ha ressaltat que aportarà el seu bagatge com a escriptor i crític de cinema, així com profund coneixement del còmic i altres dimensions de la cultura popular.

Costa (Barcelona, 1966) és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona (UB) i és autor dels llibres 'Mondo Bulldog' (1999), 'Vida Mostrenca' (2002), 'Todd Solondz: En los suburbios de la felicidad' (2005) i 'Cómo acabar con la Contracultura' (2018), entre d'altres.

Ha comissariat les exposicions 'Cultura Porqueria: una espeleologia del gust' i 'J. G. Ballard, autòpsia del nou mil·lenni', les dues al CCCB, a més de 'Ficciones en serie', 'Ficciones en serie. Segunda temporada' (SOS 4.8) i 'Plagiarismo' (La Casa Encendida, amb Álex Mendíbil, a més d'encarregar-se del comissariat local d''Stanley Kubrick', també al CCCB.

Ha estat professor associat de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i actualment exerceix la docència en el grau de Cinema de la Universitat Camilo José Cela.

Desenvolupa la seva tasca com a crític de cinema a les pàgines d''El País', i ha dirigit les pel·lícules 'Piccolo Grande Amore' i 'La lava en los labios' i ha participat com a actor en la pel·lícula 'Bergman Island' de Mia Hansen-Love.