Publicat 08/01/2015 15:18

Jordi Cortés i Damián Muñoz es retroben al Mercat de les Flors amb 'Ölelés'

Damián Muñoz y Jordi Cortés interpretando 'Ölelés'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

El Mercat de les Flors de Barcelona acollirà 'Ölelés', l'espectacle creat el 2004 per Jordi Cortés i Damián Muñoz basant-se en la novel·la 'L'última trobada' de l'autor hongarès Sándor Márai, i que podrà veure's a partir d'aquest divendres i fins al 18 de gener a la sala Pina Bausch, han explicat en roda de premsa.

Els dos ballarins reviuran l'espectacle després de tres anys sense representar-lo, amb set funcions amb les quals arribaran a les 100 representacions, i el públic de Barcelona se sumarà als 22.000 espectadors dels 25 països que han vist el muntatge, després d'una gira que els ha portat a visitar Europa, Àsia, Amèrica Llatina i Amèrica del Nord durant aquests set anys.

El Mercat de les Flors recupera l'espectacle, una dècada després de la seva estrena a Barcelona, sota la premissa que "els espectacles bons no caduquen" i amb la intenció de crear una mirada de repertori, ha ressaltat el director Francesc Casadesús, que ha explicat que, a més, encaixa en una temporada marcada pels duets que posen a dialogar artistes amb trajectòries diferents i paral·leles.

Els espectadors podran veure també una petita exposició amb material sobre les representacions internacionals de l'obra, a més d'un passi previ a les funcions del film 'Coup de Grâce', el curtmetratge de producció holandesa sobre la seva obra que els va portar a guanyar el premi al millor curt al Festival de Cinema de Sitges del 2011, entre d'altres guardons.

"COM EL BON WHISKY"

Els ballarins han revelat que els ha resultat fàcil tornar a interpretar 'Ölelés', per tractar-se d'una obra molt interioritzada, i han admès que el muntatge ha envellit durant aquests anys, però no negativament, sinó que "ha guanyat matisos i olors, com el bon whisky", ha fet broma Cortès.

"Si et posessin en color la pel·lícula de 'Casablanca' no tindria gràcia", ha afegit en la mateixa línia Muñoz, que ha qualificat la reestrena com un retrobament entre amics, igual que el dels protagonistes de 'L'última trobada'.

Les diferents revisions que han anat fent al llarg dels anys han diluït gairebé completament els elements ornamentals de l'obra, i s'han centrat en com explicar la història i en els elements emocionals, fet que suposa un repte a nivell interpretatiu.

"Tot es mou en un espectre molt subtil; has d'anar modulant les intensitats, estant molt concentrat", ha descrit Muñoz.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés