Actualitzat 22/10/2015 16:55

Joe Abercombie s'acosta al públic jove amb la novel·la iniciàtica 'Medio rey'

 El Escritor Británico Joe Abercombrie
EUROPA PRESS

"Cada personatge és un heroi i un vilà", ha explicat l'autor

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

L'escriptor britànic Joe Abercombrie, considerat la jove promesa de la literatura fantàstica internacional --amb més de dos milions de llibres venuts en 26 idiomes--, s'acosta a un públic més jove amb 'Medio rey' (Penguin Random House), una novel·la iniciàtica que obre la seva última trilogia, situada en un univers víking.

"Els lectors habituals trobaran tot el que els va enamorar de la meva obra: acció, aventura, sentit de l'humor i foscor", amb una història sense temps morts a la qual se sumen ingredients de thriller, pensada també per a joves que s'interessen per temes seriosos o per als que prefereixen un llibre més breu, ha explicat en una entrevista amb Europa Press.

El protagonista, Yarvi, és el segon fill d'un rei que estudia per ingressar a una ordre de savis, a causa d'una malformació a la mà que li impedeix empunyar una espasa i que ha portat tot el món a considerar-lo un "mig home"; l'assassinat del seu pare i el seu germà el convertirà en rei i el farà buscar venjança i afilar la seva única arma: la seva ment.

"Yarvi s'allunya de l'heroi perfecte. Em fascinen els personatges amb debilitats i grans obstacles, que no van acompanyats per la sort i s'han de superar i trobar una forma diferent d'arribar a l'èxit, prenent decisions dures i cometent errors", ha observat l'autor.

UN 'OUTSIDER'

De la mateixa manera que el personatge Tyrion, el nan de la sèrie 'Joc de Trons' --de George RR Martin-- que troba el seu punt fort en el seu enginy, Yarvi té un sentit de l'humor que a vegades es perd en els llibres de fantasia, i igual que Tyrion és un gran 'outsider', un sentiment de no pertànyer a la societat amb el qual els adolescents empatitzaran.

"Cada personatge és un heroi i un vilà alhora. Intento escriure d'una forma detallada, sense definir els bons i dolents, i m'interessa la violència quan entenc les motivacions del personatge", ha explicat Abercrombie, que ha assenyalat que al món real sempre hi ha matisos i es fan coses dolentes amb finalitats bones.

"És la primera vegada que utilitzo un personatge jove, que està desenvolupant la seva personalitat, i ha estat molt energètic", un nou repte, ha observat l'autor.

'Medio rey', a diferència de les seves anteriors novel·les, més corals, "recau en una sola veu i un punt de vista", el que es mantindrà tant a la segona part, que arribarà el setembre a Espanya, protagonitzada per un personatge femení que vol ser guerrera en un món d'homes, com a la tercera, que es podrà llegir en castellà a partir del gener del 2016.

"El que fa un bon llibre no és l'entorn o la quantitat de màgia que té, sinó la veu dels personatges i el detallisme de l'autor. De Shakespeare, per exemple, la cosa més brillant era la forma d'escriure, no la seva originalitat pel que fa als temes. Celebrem l'originalitat, però tinc la sensació que està una mica sobrevalorada", ha admès.

"Martin ha estat un buf d'aire fresc per al gènere, va demostrar que es podia fer fantasia d'una altra manera, amb clarobscurs i impacte. Ha estat una gran inspiració, i que et valori bé no és només positiu a nivell comercial, sinó que t'arriba endins i et satisfà", ha confessat, sobre les bones crítiques que ha rebut de l'autor.

Tot i que ha rebut propostes per portar al cinema o la televisió la seva anterior trilogia --'La voz de las espadas'-- i 'Medio Rey', no s'han acabat de concretar: "He après a no emocionar-me, ja que a més després no pots controlar les adaptacions, i es parla de 'Joc de trons' i 'El Senyor dels Anells', però moltes altres no han tingut èxit".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés