Publicat 19/5/2014 11:17:03 +02:00CET

El Joan XXIII construeix una planta de cogeneració i un edifici de laboratori i cafeteries

Hospital Joan XXIII De Tarragona
HOSP.JOAN XXIII

TARRAGONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha iniciat la construcció d'una nova planta de cogeneració i un nou edifici de laboratori i cafeteries respecte de l'immoble principal, que es preveu que finalitzi entre el pròxim desembre i gener del 2015.

Segons ha informat aquest dilluns el centre en un comunicat, el futur laboratori permetrà millorar els fluixos i processos assistencials, i unificarà en un sol espai les diferents instal·lacions que actualment estan repartides en dos immobles del parc sanitari.

El laboratori disposarà d'un espai de 900 metres quadrats i costarà uns 950.000 euros, finançats per l'empresa adjudicatària del concurs públic de materials i equips de laboratori durant sis anys.

En el mateix edifici de nova construcció s'ubicarà la nova cafeteria, amb una inversió d'1,2 milions d'euros per part de l'empresa concessionària del servei.

Les obres de la futura planta de cogeneració té una inversió inicial de 3,8 milions d'euros, que es preveu que s'autofinancin gràcies a l'estalvi energètic que es generarà en els pròxims deu anys, tenint en compte que es dotarà de plantes de trigeneració que produeixen electricitat, calor per a calefacció i aigua calenta.