Joan Margarit: "El premi permet que la poesia com a eina de consol arribi a més gent"

Publicat 14/11/2019 14:58:08CET
El poeta Joan Margarit
EUROPA PRESS - Archivo

Després de ser proclamat Premi Cervantes 2019

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

El poeta català Joan Margarit ha celebrat aquest dijous la concessió del Premi Cervantes 2019, i ha dit: "El premi permet que la poesia com a eina de consol arribi a més gent".

En declaracions a Europa Press, Margarit ha dit que els premis tenen un claríssim interès per a la seva poesia: "La poesia és una eina de consol fonamentalment".

"Si un poema no pot consolar una persona en una situació difícil és que no val gens com a poema", ha agregat el poeta, que ha considerat que el premi fa que pugui consolar a més gent, perquè l'eina de consol arriba a més gent.

El poeta ha rebut la notícia del premi mentre dinava: "Dóna la casualitat que estic sol a casa avui", ha agregat Margarit, que després de la conversa ha seguit menjant abans que se li refredés el plat, ha afirmat.

ALTRES POETES

Sobre la poesia, ha considerat que és una estupidesa pensar que els poetes escriuen per a si mateixos: "A mi em consola la poesia dels altres poetes", ha agregat.

Ha destacat que aquest gènere no és la germana pobra de la literatura, i ha dit que la poesia no és tan fàcil com la prosa: "Segurament la poesia té més que veure amb la música que amb la literatura", i ha observat que la trajectòria se li acaba perquè té 81 anys.

RECONEIXEMENT

El poeta de Sant Just Desvern (Barcelona) ha estat guardonat amb el Premi Cervantes 2019, reconeixement que atorga cada any el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i que està dotat amb 125.000 euros.

Així ho ha anunciat el ministre de Cultura i Esport, José Guirao, en un acte celebrat en la Secretaria d'Estat de Cultura; el Cervantes, considerat el Premi Nobel de les lletres castellanes, va guardonar el passat any a la poeta uruguaiana Ida Vitale.

Contador