Publicat 21/09/2014 12:17

Javier Sierra crida a superar la por a la mort al 'remake' 'La pirámide inmortal'

Javier Sierra
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

L'autor de Terol Javier Sierra fa una crida a superar la por a la mort en la seva última novel·la, 'La pirámide inmortal' (Planeta), una espècie de 'remake' de la història que va escriure el 2002, 'El secreto egipcio de Napoleón'.

En una entrevista d'Europa Press, Sierra ha explicat que Planeta es plantejava rellançar aquest títol, fet que el va portar a revisar-lo radicalment, i ha acabat reconstruint una nova versió més profunda: "En 12 anys he madurat com a narrador", ja que abans se sentia més periodista que escriptor.

La història aprofundeix en l'experiència del jove general Napoleó Bonaparte quan el 1799, va passar unes hores tancat a l'interior de la Gran Piràmide de Gizeh, on "va entrar com a general i va sortir com a semi-déu".

Després d'aquesta vivència i, malgrat ser derrotat a Egipte, Napoleó es va presentar davant del Directori francès com un heroi en lloc d'un fracassat, el que, segons el parer de Sierra, està vinculat al que va passar dins de la piràmide i que "Egipte condueix els destins del món".

A partir de la teoria que les piràmides no eren tombes, sinó llocs d'iniciació, Napoleó es va sotmetre allà a una prova: "L'interior, fosc, és una recreació del més enllà. És enterrar-se per a la vida eterna".

Segons Sierra, com la mort no existia per als egipcis, les piràmides eren llocs de preparació per a la vida eterna per a uns elegits, i prova d'això és que Napoleó mai va voler explicar què havia succeït allà dins, ha defensat.

SIERRA A LA GRAN PIRÀMIDE

Sierra va voler experimentar el 1997 aquesta sensació, quan va passar sis hores a les fosques a l'interior de la Gran Piràmide: "Vaig tenir una sensació de dissolució en la foscor, com un sucre en el cafè", ha explicat, i una vegada van obrir les portes de lluny, ha assegurat haver-se sentit ressuscitat i amb una nova força.

Per a Sierra, "Napoleó allà es va sotmetre a una prova per superar la por a la mort", i ha traslladat aquesta experiència a la societat com una gran metàfora: els que conquisten la vida són aquells que no la temen.

La seva conquista personal en aquelles hores va ser que va entrar com a periodista i va sortir com a escriptor, deixant d'aixecar acta del món per construir nous mons: "La meva primera novel·la va sortir a l'any següent", apunta.

Després d'aquesta novel·la, Sierra està donant-li voltes a diversos temes susceptibles de convertir-se en novel·la: "La meva imaginació està transitant entre el romànic i la carrera espacial", ha avançat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés