Publicat 16/10/2019 11:08:33 +02:00CET

Javier Cercas (Premi Planeta) després de recollir el premi: "Reflexiona sobre el valor i sentit de la llei"

Javier Cercas, guanyador del Premi Planeta 2019
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor Javier Cercas, que ha guanyat la nit d'aquest dimarts el Premi Planeta de Novel·la 2019, ha dit sobre la seva novel·la 'Terra Alta': "Mira de ser una reflexió sobre alguns assumptes que m'interessen i que, per desgràcia, estan de moda: el valor i sentit de la llei, la possibilitat de la justícia, la legitimitat de la venjança i mira de ser l'epopeia d'un home que busca el seu lloc al món i la legitimitat de la venjança".

En rebre el premi, Cercas ha detallat que la novel·la explica d'una banda la investigació d'un cas policial i les seves conseqüències imprevisibles i revelar el passat fosc del protagonista.

"'Terra Alta' és un intent de convertir-me en un altre escriptor, de reinventar-me", ha afegit Cercas, que ha considerat que és un llibre que mira de ser radicalment diferent a tots els que ha escrit i alhora radicalment fidel a tots ells.

Si bé totes les seves novel·les les concep com a thrillers, ha assegurat que ha mirat d'escriure un thriller i portar-lo al seu terreny, reconstruint-lo i reinventant-lo, però alhora ha mirat de mantenir les regles importants del gènere.

Concretament, ha detallat que, a la comarca de Terra Alta, mai no hi passa res, fins que un matí hi apareixen assassinats els propietaris de Gràfiques Adell, propietaris de la màxima empresa de la comarca, juntament amb la seva criada.