Publicat 6/10/2019 11:47:39 +02:00CET

Javier Botet protagonitza la inquietant òpera primera 'Amic' en el Festival de Sitges

Javier Botet protagonitza  'Amic' al Festival de Sitges
FESTIVAL DE SITGES

SITGES (BARCELONA), 6 oct. (EUROPA PRESS) -

L'actor Javier Botet ha sigut el protagonista absolut el matí d'aquest diumenge al 52 Sitges Film Festival - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya - amb la seva interpretació en l'òpera primera d'Óscar Martín, 'Amic', que aprofundeix en l'amistat, la culpa i la dependència.

A la pel·lícula, després d'un greu accident, David decideix acollir i cuidar a casa seva el seu millor amic, Javi, però els conflictes entre tots dos no trigaran a aflorar posant en evidència una relació enverinada i homicida.

Amb la interpretació també de David Pareja i Patricia Estremera, 'Amic' és una proposta que viatja a una vella Espanya gòtica, de la mà d'un vetllat homenatge a les pel·lícules de Chicho Ibáñez Serrador, i aprofundeix els ressorts de la culpa, l'amistat i la dependència amb un atractiu resultat.

ANGOIXA I IMPOTÈNCIA

Amb papers en películes com 'It', 'La mòmia', 'Expedient Warren', 'Alien: Covenant' i Joc de trons', Botet ha aportat una interpretació capaç de transmetre l'angoixa, ansietat i impotència del seu personatge, tancant a l'espectador en un malson claustrofòbic.

De la mà de la direcció fotogràfica d'Alberto Morago, l'atmosfera de la pel·lícula fosca i freda, es desenvolupa a l'interior d'una vella casa enmig del camp plena de retorçats capçals, cobrellits de setí i gotejat.

L'aplaudiment, breu però eficaç, ha anat acompanyat de comentaris cap a la "descomunal" actuació dels protagonistes, embolicats en aquest asfixiant malson que alguns fans han considerat que, de moment, està per sobre de la mitjana de Sitges.

Amb aquesta pel·lícula, el director ha donat el salt al llargmetratge després de la direcció de 'Bulimía' i 'Bonsái', rodada amb la seva productora L'Ull Mecànic cofundada amb Elena Muñoz.