Javier Bardem demana a Sánchez que lideri a la UE un procediment de repartiment dels rescatats per l'Open Arms

Publicat 12/8/2019 13:44:16CET
Vídeo de Javier Bardem de apoyo al Open Arms publicado en Twitter por la ONG
TWITTER

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

L'actor Javier Bardem ha demanat al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que lideri un procediment de repartiment entre els països de la Unió Europea dels migrants rescatats pel vaixell humanitari Open Arms, amb 151 persones a bord, a la deriva al Mediterrani des de fa 11 dies, a l'espera que li ofereixin un port segur.

"Sumo la meva veu a la de moltes altres persones que demanem al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que lideri amb Espanya, país d'origen de l'ONG Open Arms i de tots els seus cooperants, que a risc de les seves pròpies vides salven la de moltes altres persones, un procediment de repartiment de totes les persones rescatades en els diferents estats de la Comunitat Europea", reclama Bardem en un vídeo publicat al compte de Twitter de l'ONG Open Arms.

Amb aquest vídeo, l'actor espanyol vol enviar un missatge "de suport a la gent d'Open Arms, als qui es troben en aquest vaixell des de fa tants dies: cooperants, tripulació i gent rescatada".

En concret, destaca la "necessària i extraordinària" feina que estan fent "per la dignitat humana, per salvar les vides de persones que estan fugint de situacions que no es poden ni imaginar, amb l'únic afany de sobreviure i donar un futur a les seves famílies i als seus fills".

Per a Bardem, Espanya és "el país idoni i just" per coordinar i liderar el repartiment a la UE dels rescatats. Per això, fa "una crida urgent" a Pedro Sánchez "perquè lideri aquest procediment".

"És una qüestió que un país membre de la Comunitat Europea necessita coordinar i liderar. Creiem que Espanya és el país idoni i el país just perquè és el país d'origen de l'Open Arms", subratlla.