Publicat 8/5/2019 18:45:04 +02:00CET

Jaume Puy, nou rector de la Universitat de Lleida (UdL)

Jaume Puy serà el rector de la Universitat de Lleida
UDL

LLEIDA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El vicerector d'Investigació i candidat únic a rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, ha guanyat aquest dimarts les eleccions amb un 75,2% de vots vàlids i un 24,8% en blanc.

Amb més de la meitat de vots vàlids emesos una vegada aplicats els criteris de ponderació, Puy serà proclamat definitivament rector de la UdL per als propers quatre anys el 14 de maig i rellevarà Roberto Fernández, segons ha informat la universitat en un comunicat.

La participació ha estat de l'11,6% en termes absoluts i del 54,3% una vegada feta la ponderació i la participació més elevada ha estat la del professorat doctor (amb un 79,55%), que a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia ha arribat al 100%, seguida del personal d'administració i serveis (78,35%) i de la resta de personal docent i investigador (37,06%), mentre que els estudiants han estat els menys participatius (4,14%).

Puy, químic i físic, és catedràtic de Química a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (Etsea) i professor de la Universitat de Lleida des del 1986.

Ha participat en cinc projectes de la Unió Europea i 12 estatals com a investigador i les seves línies d'investigació se centren en àmbits com els nanomaterials, la caracterització dels processos fisicoquímics implicats en la biodisponibilitat de nutrients i elements tòxics en mitjans aquàtics naturals o l'especiació dinàmica.