Publicat 8/7/2019 18:12:03 +02:00CET

Jaume Balagueró acaba el rodatge de la pel·lícula 'Way Down' després d'11 setmanes

Presentació de la pel·lícula Musa, amb Jaume Balagueró
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El cineasta català Jaume Balagueró ha finalitzat el rodatge de la seva pel·lícula 'Way Down' 11 setmanes després d'arrencar a la plaça Cibeles de Madrid, ha informat en un comunicat aquest dilluns.

L'arrencada a Madrid recreava la final del Mundial de Sud-àfrica 2010 amb més de 1.500 persones entre actors, equip i figuració, i aquest dilluns ha conclòs donant lloc a les primeres imatges.

A part de la plaça madrilenya, han estat escenari d'aquest projecte de cinema edificis de la ciutat com el palau Cibeles, Zuric, Metròpolis, el Cercle de Belles arts, CentroCentro, l'Institut Cervantes, el palau de Buenavista --Caserna General de l'Exèrcit de Terra d'Espanya-- i la Biblioteca Nacional.

Balagueró ha rodat aquesta superproducció en anglès i en espanyol i està protagonitzada per Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, Jose Coronado, Liam Cunningham, Sam Riley, Luis Tosar, Emilio Gutiérrez Caba, Axel Stein, Daniel Holguín i Famke Janssen.

La pel·lícula és un thriller d'acció basat en el minuciós pla d'un brillant enginyer per atracar el Banc d'Espanya aprofitant l'atenció acaparada per la celebració de la final del Mundial de Futbol Sud-àfrica 2010, que enfronta Espanya i Holanda.

Ha comptat amb la col·laboració del cos militar, de la policia i del de Duanes, que ha facilitat el rodatge en un vaixell del CSIC amb helicòpter, llanxes i efectius.