Publicat 17/11/2019 19:03:17 +01:00CET

James Gregory Payne (Emerson College de Boston), honoris causa per la URL

L'Universitat Ramon Llull (URL) investeix doctor Honoris causa a James Gregory Payne, expert en diplomàcia pública i director dels Estudis de Comunicació de l'Emerson College (Boston, Estats Units), el 15 de novembre de 2019.
UNIVERSITAT RAMON LLULL (URL)

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Universitat Ramon Llull (URL) ha investit aquesta setmana doctor honoris causa James Gregory Payne, expert en diplomàcia pública i director dels Estudis de Comunicació de l'Emerson College (Boston, Estats Units), a proposta de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals (FCRI) Blanquerna-URL.

Payne ha centrat el seu discurs en la seva "profunda i sòlida creença en la força inherent de la comunicació per generar el major bé per tothom" i sobre l'objectiu de la comunicació per buscar un terreny compartit entre les parts i poder fer créixer la confiança, les relacions i l'aprenentatge, segons un comunicat de la URL.

"Quan era un nen i vivia a una granja del sud d'Illinois, la comunicació política em tenia captivat. Recordo perfectament veure els debats presidencials de Nixon i Kennedy el 1960, i apreciar la força dels mitjans per formar opinions", ha explicat Payne.

Sobre la democràcia i la tecnologia, ha opinat que "les proves no auguren cap bé pels qui preveien que la tecnologia seria la via per aconseguir un món més democràtic", ja que considera que la tecnologia ha atemptat contra els principis democràtics.

NOVES GENERACIONS

No obstant això, Payne està convençut que les noves generacions d'estudiants portaran un canvi, perquè "la joventut no és una qüestió d'edat, sinó de mentalitat", ha opinat.

"En una època comparable al Watergate, si no pitjor, amb atemptats contra cada part del nostre sistema i dels nostres governs", la joventut reflecteix una visió idealista del món, ha dit el recentment nomenat honoris causa.

Ha posat l'exemple de veus joves "que mantenen el seu compromís, entrega i determinació per encarar amb valentia els nostres problemes des d'una perspectiva nova", com les joves activistes Malala Yousafzai i Greta Thunberg.