Publicat 25/5/2019 13:02:41 +02:00CET

Ja són deu els muntanyistes morts a l'Everest aquesta temporada

Xia Boyu ascendiendo el Everest
LAUREUS - Archivo

KATMANDÚ, 25 maig (DPA/EP) -

Un muntanyista britànic ha mort aquest dissabte a l'Everest, la qual cosa eleva a deu el nombre de morts aquesta temporada al pic més alt del món.

L'última víctima mortal és Robin Haynes Fisher, un britànic de 44 anys d'edat, que ha mort a 8.700 metres d'altura, just quan iniciava el descens després de coronar el cim.

"Havia baixat uns 150 metres quan va col·lapsar. El seu xerpa va intentar salvar-lo, però ja havia mort", ha explicat Murari Sharma, de l'empresa Everest Pariwar Treks, a Katmandú.

Durant la jornada del divendres, l'irlandès Kevin Hynes va morir a la seva tenda de campanya, a uns 7.000 metres, també en el camí de tornada. Aquest mateix dia, el guia nepalès Dhurba Bista perdia la vida en un campament base després de ser evacuat via aèria d'un altre a major altura.

Al llarg d'aquesta setmana, tres indis --dues dones i un home-- han perit en el descens, una vegada conquistat l'Everest. A principi de maig un escalador nord-americà i un altre indi van morir igualment a la baixada. A més, un austríac va morir a la façana tibetana.

Aquesta és l'època de l'any més popular per escalar l'Everest a causa de les condicions climàtiques, la qual cosa es tradueix en una massiva afluència de muntanyistes que ha provocat una perillosa congestió. "Hi ha només petites finestres de (bon) temps i tothom vol escalar alhora", ha explicat el director de Peak Promotion.