Ismael Santiago Rubio, VI Premi Literari d'Amazon en castellà per la seva novel·la 'Inmemorian'

Publicat 29/11/2019 15:40:50CET
L'alacantí Ismael Santiago Rubio, VI Premi Literari d'Amazon en castellà per la seva novel·la 'Inmemoriam', al costat dels finalistes i Betty Argilés (Kindle) en rebre el premi a Madrid el 28 de novembre del 2019
AMAZON

Els 5 finalistes competiran internacionalment per una oferta de Prime Video perquè la seva obra sigui film o sèrie

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alacantí Ismael Santiago Rubio ha guanyat el VI Premi Literari d'Amazon en castellà per la seva novel·la 'Inmemorian', motiu pel qual rebrà 5.000 dòlars i la seva obra la publicarà en castellà l'empresa Amazon Publishing en format digital, imprès i d'àudio, a més se li oferirà traduir-la a altres idiomes.

El guardó recau en una obra que ha estat seleccionada entre més de 2.400 de 40 països diferents i que van ser autopublicades per Kindle Direct Publishing (KDP) al juliol i a l'agost, ha informat Amazon en un comunicat.

El guanyador ha rebut el premi com una "recompensa" a la seva trajectòria com a escriptor i ha donat les gràcies a totes les persones que li han donat suport i ajudat a millorar en la seva escriptura.

El jurat l'ha seleccionat entre els cinc autors finalistes tenint en compte diferents criteris, com la creativitat, l'originalitat, la qualitat de l'escriptura i la viabilitat comercial.

Per a la membre del jurat Isabel Acuña, l'obra guanyadora és una novel·la diferent, mescla de novel·la negra i ciència-ficció, amb una trama que atrapa, una ambientació que qualifica d'impecable, i una visió d'allò que podria ser la societat en un temps no gaire llunyà: "ha creat un món de ficció utòpic i distòpic, que em va crear diverses inquietuds i interrogants".

La resta de les obres finalistes han estat 'Nadie vendrá a rescatarnos' de G.G. Velasco; 'La niñez de Vega', de Luchy Placencia; 'Anacronía de una marquesa', d'Elena Fuentes Moreno, i 'La coleccionista de noches vacías', de Lorraine Cocó.

Per primera vegada, el certamen Prime Video seleccionarà una obra d'entre tots els finalistes dels premis KDP en tots els idiomes, i al seu autor se li oferirà un contracte per convertir el seu llibre en audiovisual.

El guanyador -que s'anunciarà el març del 2020- rebrà 10.000 dòlars per si es produeix una pel·lícula o sèrie i podrà rebre pagaments addicionals segons el projecte.

Han format el jurat, el periodista i escriptor d'origen cubà Ismael Cala, la novel·lista peruana Blanca Miosi, la colombiana Isabel Acuña, i els autors espanyols Fernando Gamboa i Javier Aznar juntament amb Betty Argilés, responsable de continguts Kindle per a Espanya i Itàlia.

Les obres participants estan disponibles en eBook, Kindle i format imprès, i els països amb més autors participants han estat -en aquest ordre- Espanya, Mèxic, l'Argentina, els Estats Units i Veneçuela.

El director de Kindle a Europa, José Chapa, ha explicat que, des del naixement del certamen fa sis anys, han rebut unes 10.000 obres originals per participar en aquest concurs.