Publicat 29/11/2019 15:40:50 +01:00CET

Ismael Santiago Rubio, VI Premi Literari d'Amazon en castellà per la seva novel·la 'Inmemorian'

L'alacantí Ismael Santiago Rubio, VI Premi Literari d'Amazon en castellà per la seva novel·la 'Inmemoriam', al costat dels finalistes i Betty Argilés (Kindle) en rebre el premi a Madrid el 28 de novembre del 2019
AMAZON

Els 5 finalistes competiran internacionalment per una oferta de Prime Video perquè la seva obra sigui film o sèrie

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alacantí Ismael Santiago Rubio ha guanyat el VI Premi Literari d'Amazon en castellà per la seva novel·la 'Inmemorian', motiu pel qual rebrà 5.000 dòlars i la seva obra la publicarà en castellà l'empresa Amazon Publishing en format digital, imprès i d'àudio, a més se li oferirà traduir-la a altres idiomes.

El guardó recau en una obra que ha estat seleccionada entre més de 2.400 de 40 països diferents i que van ser autopublicades per Kindle Direct Publishing (KDP) al juliol i a l'agost, ha informat Amazon en un comunicat.

El guanyador ha rebut el premi com una "recompensa" a la seva trajectòria com a escriptor i ha donat les gràcies a totes les persones que li han donat suport i ajudat a millorar en la seva escriptura.

El jurat l'ha seleccionat entre els cinc autors finalistes tenint en compte diferents criteris, com la creativitat, l'originalitat, la qualitat de l'escriptura i la viabilitat comercial.

Per a la membre del jurat Isabel Acuña, l'obra guanyadora és una novel·la diferent, mescla de novel·la negra i ciència-ficció, amb una trama que atrapa, una ambientació que qualifica d'impecable, i una visió d'allò que podria ser la societat en un temps no gaire llunyà: "ha creat un món de ficció utòpic i distòpic, que em va crear diverses inquietuds i interrogants".

La resta de les obres finalistes han estat 'Nadie vendrá a rescatarnos' de G.G. Velasco; 'La niñez de Vega', de Luchy Placencia; 'Anacronía de una marquesa', d'Elena Fuentes Moreno, i 'La coleccionista de noches vacías', de Lorraine Cocó.

Per primera vegada, el certamen Prime Video seleccionarà una obra d'entre tots els finalistes dels premis KDP en tots els idiomes, i al seu autor se li oferirà un contracte per convertir el seu llibre en audiovisual.

El guanyador -que s'anunciarà el març del 2020- rebrà 10.000 dòlars per si es produeix una pel·lícula o sèrie i podrà rebre pagaments addicionals segons el projecte.

Han format el jurat, el periodista i escriptor d'origen cubà Ismael Cala, la novel·lista peruana Blanca Miosi, la colombiana Isabel Acuña, i els autors espanyols Fernando Gamboa i Javier Aznar juntament amb Betty Argilés, responsable de continguts Kindle per a Espanya i Itàlia.

Les obres participants estan disponibles en eBook, Kindle i format imprès, i els països amb més autors participants han estat -en aquest ordre- Espanya, Mèxic, l'Argentina, els Estats Units i Veneçuela.

El director de Kindle a Europa, José Chapa, ha explicat que, des del naixement del certamen fa sis anys, han rebut unes 10.000 obres originals per participar en aquest concurs.