Publicat 23/5/2019 15:57:41 +02:00CET

Isabel Allende guanya el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino

Isabel Allèn guanya el Premi Internacional de Novell·la Històrica Barcino
LORI BARRA

BARCELONA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

L'escriptora Isabel Allende ha estat proclamada Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, guardó que concedeix l'Ajuntament de Barcelona, com ha anunciat aquest dijous l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) en un comunicat.

L'entrega del premi a Allende (Lima, Perú, 1942) està prevista en el marc del certamen literari Barcelona Novel·la Històrica, que aquest any arriba a la seva setena edició i estarà comissionada per Fèlix Riera.

El jurat ha destacat que Allende "encarna la implicació personal amb l'època que li ha tocat viure", després que el cop de Pinochet el setembre del 1973 l'empenyés a emprendre l'exili.

Va plasmar la memòria d'on va néixer a 'La casa de los espíritus', i va reflectir una Amèrica llatina tenallada de dictadures en la novel·la 'De amor y de sombra'.

Allende, que es defineix com una "eterna estrangera", va mostrar el seu compromís amb el gènere històric amb 'Hija de la fortuna', així com amb 'Retrato en sepia'.

Va passar els primers anys d'infància a Xile i va viure a diverses localitats durant la seva adolescència i joventut; després del cop militar del 1973 es va exiliar a Veneçuela, i des del 1987 viu a Califòrnia.

23 TÍTOLS PUBLICATS

Compta amb 23 títols publicats, ha estat traduïda a 42 idiomes i ha venut més de 74 milions d'exemplars, la qual cosa l'ha convertit en l'escriptora més venuda en llengua castellana.

El jurat del premi ha estat format pels periodistes Òscar López i Sergi Doria, els escriptors Care Santos i Enric Calpena, així com el comissari Fèlix Riera.