Publicat 20/8/2019 13:33:57 +02:00CET

Investiguen el foc en els guarnits de Gràcia "amb la hipòtesi que podria haver estat provocat"

Calle Llibertat de Barcelona després de l'incendi que ha cremat part de l'engalanat per la Festa Major de Gràcia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El regidor del districte barceloní de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra investiguen l'incendi del guarnit del carrer Llibertat per la Festa Major de Gràcia "amb la hipòtesi que podria haver estat provocat".

"Es tracta d'un fet aïllat que no havia passat mai", ha destacat en declaracions als mitjans el regidor, que ha lamentat que s'hagi produït aquest incendi, que ha començat sobre les 4.30 hores i ha fet malbé part del guarnit --inspirat en l'Atlàntida-- i ha afectat un pis i un local.

Preguntat per si la Festa Major de Gràcia requereix més seguretat, Badia ha subratllat que és molt segura: "Això és una situació que s'ha produït molt tard, quan la festa ja s'ha acabat, per la qual cosa no estem parlant d'una situació d'inseguretat a la Festa Major".

Ha assenyalat que probablement es tracti d'un acte vandàlic, i que és difícil actuar davant d'això, segons ell: "El que hem de fer és pedagogia, corresponsabilitzar la ciutadania, perquè això no aporta res, sinó que destrueix l'esforç i les il·lusions" dels veïns, que han estat mesos creant el guarnit.

Badia ha explicat que l'Ajuntament ha estat en contacte amb les cinc persones que han hagut de ser evacuades per si necessitaven un recurs d'allotjament municipal on passar la nit, però no ha calgut perquè han comptat amb la col·laboració dels veïns, ha detallat.

FUNDACIÓ FESTA MAJOR

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha coincidit a assenyalar que "hi ha indicis que podria ser provocat" i ha demanat esperar que acabi la investigació dels Mossos per valorar l'incendi.

"No ens entra al cap que puguin passar coses com aquesta en una Festa Major familiar i cívica", ha lamentat, i ha ressaltat que es tracta d'un incident aïllat però que això no resta gravetat a l'assumpte, no només perquè s'ha destruït part del guarnit, sinó perquè s'ha posat en risc la vida dels veïns, ha dit després també en declaracions als mitjans.

Sobre si la Festa Major requereix més presència policial, creu que podria disposar de "20, 30 o 40 agents més i que això hauria passat" i, preguntada pel fet que un grup de persones arrenqués elements del guarnit de la plaça del Nord en considerar-los racistes, ha dit que aquest incident és d'una altra magnitud, perquè ha posat la vida de persones en risc.