Actualitzat 17/12/2013 22:03

Investigadors del Vall d'Hebron, Premi d'Investigació en Hemofília Europa Aspire 2013

Premio de Investigación en Hemofilia Europa ASPIRE 2013
PFIZER

MADRID, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

Investigadors espanyols de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han rebut el Premi d'Investigació en Hemofília Europa Aspire 2013, atorgat per Pfizer, pel desenvolupament d'una plataforma d'alt rendiment eficaç en hemofília A per a l''screening' del tractament i la correcció de gens utilitzant cèl·lules mare amb pluripotencia induïda (iPSCs) específiques del pacient

Els Premis d'Investigació en Hemofília Europa Aspire 2013 han reconegut la rellevància del projecte presentat pels investigadors, que pretén contribuir a l'avanç en el diagnòstic i tractament d'aquesta patologia.

En concret, aquest estudi, que ha estat un dels cinc guardonats amb el premi, planteja la investigació sobre la producció, el processament, la secreció i la vida mitjana del factor VIII de coagulació en cèl·lules derivades de pacients amb hemofília.

El projecte guanyador haurà de desenvolupar-se en els mesos posteriors a la concessió del premi i representarà el segon pas d'una investigació trasnacional europea actualment en curs.

Tal com assenyala un dels investigadors espanyols guardonats, el doctor Rafael Parra, Coordinador del Banc de Sang i Teixits en la Unitat d'Hemofília de l'Hospital Vall d'Hebron, "es tracta d'un projecte de caràcter trasnacional objectiu final del qual és oferir una nova eina versàtil per a la investigació farmacològica en hemofília i que, fins i tot, podria obrir portes cap a una farmacologia personalitzada".

A més de la Unitat d'Hemofília de l'Hospital Vall d'Hebron i el Banc de Sang i Teixits, també participaran a l'estudi altres investigadors que aportaran el seu coneixement i experiència en diferents àrees.

Per exemple, tindrà el suport d'especialistes en reprogramació i generació de cèl·lules mare i en teràpia gènica, gràcies al suport de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (del qual és responsable el doctor Ángel Raya) i de l'Institut d'Investigació de Vall d'Hebron - VHIR (del qual és responsable el doctor Jordi Barquinero).

Des del punt de vista científic, el doctor Parra apunta que el treball conjunt de tots ells pel que fa l'ús de cèl·lules derivades d'iPSC genèticament corregides podria permetre obtenir "una forma de teràpia gènica ex viu que pot reduir els riscos de resposta immune i en el futur podria ser una alternativa més convenient que els enfocaments actuals" a l'abordatge de l'hemofília.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés