Actualitzat 16/11/2015 15:42

Investigadors creen un sistema informàtic que detecta les emocions humanes

BARCELONA, 16 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Investigadors del grup d'investigació Scene Understanding and Artificial Intelligence Lab de l'IN3 de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han creat un sistema informàtic que detecta les emocions humanes.

   El treball, amb uns resultats que publica la revista 'Pattern Recongnition Letters', és fruit de l'anàlisi de l'expressió facial mitjançant tècniques de visió per computador.

   L'estudi, liderat per David Masip, Àgata Lapedriza i David Sánchez-Mendoza, s'ha fet a partir d'un algoritme creat pels investigadors que detecta els punts clau del moviment de la cara que estan directament relacionats amb els moviments musculars de les expressions.

   Una vegada detectats, s'han classificat en les set expressions facials bàsiques --com són la felicitat, sorpresa, tristesa, por, disgust, empipament i indiferència-- compartides per les diferents cultures del món.

   Una de les aportacions de l'estudi, fet en col·laboració amb la Universitat de Pittsburgh, és la combinació de l'anàlisi de l'aparença amb l'estructura facial amb la qual s'ha pogut demostrar l'èxit de la tècnica, ja que el percentatge d'encert de l'algoritme s'ha situat al 89,9%.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés