Publicat 27/5/2019 12:04:34 +02:00CET

Intervenen cinc tones de cocaïna a tres contenidors del Port de Barcelona

El Puerto de Barcelona aumenta en un 6,8% el tráfico de contenedores hasta abril
PUERTOS DEL ESTADO - Archivo

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional i un grup de funcionaris de l'Agència Tributària han intervingut cinc tones de cocaïna a tres contenidors del Port de Barcelona en el marc d'una operació conjunta amb la Guardia de Finanza d'Itàlia.

Segons ha informat aquest dilluns la Policia en un comunicat, l'operació, anomenada 'Livorno' i que va començar al gener, ha desarticulat una organització formada per sis persones, treballadors de nacionalitat espanyola relacionats amb empreses que treballen al port i que han estat detinguts.

Les autoritats italianes i colombianes van informar de l'existència d'uns contenidors amb destinació al Port de Barcelona que podrien contenir estupefaents entre la seva càrrega, cosa que els investigadors van comprovar, per la qual cosa van confiscar dos contenidors: un amb 643 quilos de cocaïna i l'altre amb 2.443.

Després d'aquesta aprehensió van detenir un ciutadà espanyol que formava part d'una xarxa centrada a rescatar mercaderia il·lícita que arribava a Barcelona mitjançant contenidors marítims.

La investigació va permetre interceptar un tercer contenidor en una de les terminals del port, aquesta vegada amb més de 2.000 quilos de cocaïna, i van comprovar que dos informàtics de la mateixa terminal col·locaven els contenidors a llocs de fàcil accés per retirar-los del recinte.

TREBALLADORS

La novetat del modus operandi d'aquesta xarxa és que utilitzava dos informàtics que treballaven a la terminal per col·locar els contenidors a zones amb menys mesures de seguretat, on accedien els membres del grup investigat.

Aquests membres eren treballadors vinculats amb el transport al recinte del port i el control d'accessos en una terminal portuària, ha assenyalat la Policia.

S'han dut a terme set escorcolls domiciliaris i s'han intervingut 27.370 euros en efectiu, sis vehicles, telèfons mòbils encriptats i material informàtic.