Publicat 20/5/2014 11:23:52 +02:00CET

Intervenen 80 equips falsificats de diagnosi per a automòbils comercialitzats a Internet

Intervenidos 80 equipos falsificados de diagnosis para automóviles
CNP

MADRID/BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha intervingut 80 equips falsificats de diagnosi per a automòbils a 55 tallers repartits per tot Espanya i han imputat els seus propietaris, en el marc de l''operació Avaria' en què ja es va detenir, el gener i el febrer, els responsables de les pàgines web en les quals es vindrien aquests equips.

Segons ha informat aquest dimarts la policia, els imputats ascendeixen a 53, propietaris dels tallers que havien adquirit els aparells i els utilitzaven per a anàlisis de vehicles, posant així en perill la seva seguretat tècnica i la dels seus ocupants. Se'ls imputa un delicte contra la propietat industrial.

A Catalunya, han estat imputats dos propietaris de tallers de Barcelona, un de Sant Sadurní d'Anoia, un de Piera, Monistrol de Montserrat (Barcelona), Sils, i Sant Feliu de Guíxols (Girona).

L'operació va començar a principis de juny del 2013, quan la Comissió Antipirateria per a l'Automòbil (CAPA) va presentar una denúncia per un delicte contra la propietat industrial, després d'haver detectat la venda fraudulenta, a través d'internet, d'equips de diagnosi per a automòbils que eren falsificacions integrals dels originals i el seu programari de gestió.

Els aparells en qüestió es comercialitzaven a dues pàgines web per preus que oscil·laven entre els 200 i els 700 euros, mentre que l'import dels originals varia entre 3.000 i 5.000 euros.

Per aquests fets, durant els mesos de gener i febrer del 2014, van ser detinguts a Alacant i Castelló els responsables dels webs, als quals es va intervenir abundant material informàtic, documentació dels compradors i dispositius de diagnosi.

Les intervencions realitzades han permès retirar del mercat 80 equips que manquen del més mínim control de qualitat. Aquests aparells utilitzen un programari que pot deixar inactives o desconfigurar diverses de les funcions de seguretat que realitza l'equip, la qual cosa redunda directament en la seguretat del vehicle i dels seus passatgers.

Les investigacions han estat realitzades per agents adscrits al Grup tercer de Delictes Tecnològics de la Brigada Provincial de policia Judicial de Barcelona i el Grup de Delictes Tecnològics de la Comissaria Provincial de Castelló, en col·laboració amb les Direccions Superiors de València, Balears, Navarra, Madrid, Astúries, El País Basc, Andalusia Occidental, Andalusia Oriental, Galícia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Canàries i Extremadura.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Detinguts els dos principals objectius de l'operació antiterrorista de Barcelona

 5. 5

  Trump resta importància a les diferències amb Fauci i afirma que hi té "molt bona relació"