Publicat 04/12/2020 18:53CET

Intervenen 33 gossos en una botiga d'animals de l'Eixample de Barcelona

Intervenen 33 gossos en una botiga d'animals de l'Eixample de Barcelona.
GUARDIA URBANA

1.285 denúncies per infraccions de tinença responsable d'animals durant aquest any

BARCELONA, 4 des. (EUROPA PRESS) -

El Departament de Protecció d'Animals de Barcelona i la Guàrdia Urbana de Barcelona han intervingut 33 gossos de diferents races en una botiga d'animals del districte de l'Eixample, en el transcurs d'una inspecció administrativa.

Segons un comunicat aquest divendres, la inspecció es va dur a terme arran d'unes denúncies que va rebre l'oficina de Protecció d'Animals per presumptes irregularitats relacionades amb les condicions de salut dels animals que venia l'establiment.

Els animals presentaven símptomes compatibles amb parvovirosi --una malaltia potencialment mortal i contagiosa, molt freqüent en gossos que no han estat correctament vacunats durant les primeres etapes de desenvolupament--, brom --malaltia infectocontagiosa molt greu-- i coronavirus caní, entre d'altres.

Els agents també van localitzar animals malalts en un espai il·legal de la botiga, en pèssimes condicions higièniques i de salut, i ni la sala de quarantena ni els boxs dels animals a la venda comptaven amb les condicions higièniques necessàries per evitar la transmissió de malalties.

Els agents també van observar que la botiga no complia amb obligacions documentals com disposar de les factures de compra dels animals.

INSPECCIÓ

La inspecció conjunta entre el Departament de Protecció d'Animals i membres de la secció canina de la Guàrdia Urbana de Barcelona forma part d'un programa de col·laboració mútua en aquest i en d'altres àmbits relacionats amb la tinença i la venda d'animals.

En aquestes inspeccions es té en compte la documentació i les condicions vinculades al benestar dels animals: edat dels cadells, pautes de vacunació i alimentació, protocols de socialització, grandària de les gàbies, nombre d'animals a l'establiment, indicis de malalties o signes de desatenció, i espais d'adaptació i quarantena.

Del gener fins l'octubre d'aquest any, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha imposat un total de 1.285 denúncies per infraccions relacionades amb la tinença responsable d'animals, mentre que la xifra de l'any passat va ser de 1.385 denúncies.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés