Publicat 29/11/2019 17:17:33 +01:00CET

La Intersindical-CSC demana un pla de xoc per l'"emergència" del català a l'escola

Marina Sureda i Narcís López, Intersindical-CSC.
INTERSINDICAL-CSC

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La Intersindical-CSC ha demanat aquest divendres a la Generalitat un pla de xoc per a una immersió lingüística real davant la situació de "emergència del català a l'educació", i ha instat el Govern, grups polítics i la comunitat educativa a abordar la situació.

La portaveu de la sectorial d'Educació de la Intersindical-CSC, Marina Sureda, i el responsable del grup de treball de Llengua, Narcís López, han explicat en roda de premsa que el sindicat iniciarà una campanya a les escoles i instituts per posar aquest tema a l'agenda.

La Intersindical-CSC ha dit que l'actual situació del català és insostenible i que no és n'hi ha prou amb una defensa ideològica de la immersió, i ha remarcat que els successius governs de la Generalitat "mai ha fet tot el que cal per aplicar aquest model".

El sindicat ha considerat que "no hi ha voluntat política de corregir aquesta tendència que fa recular al català com a llengua d'ús a l'escola", però que també es produeix en la resta de la societat.

Ha subratllat que la normalització real d'una llengua s'aconsegueix "fent que sigui útil i present en tots els àmbits educatius", i que fer-la vehicular no s'acaba fent les classes en català sinó vetllant per que traspassi les parets de l'aula i arribi a tots els espais i activitats dels centres educatius.