Publicat 16/7/2020 18:43:56 +02:00CET

Institucions catalanes, balears i valencianes treballen per unes normes lingüístiques comunes

   BARCELONA, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut d'Estudis Catalans (IEC), l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han signat un protocol de col·laboració per aconseguir una normativa "inclusiva i unitària" per a la seva llengua comuna.

   L'acord explicita la voluntat de cooperació per a l'establiment d'un "model normatiu de llengua comuna que sigui unitari i respectuós amb la variació geogràfica de la llengua", segons recull aquest dijous un comunicat de l'IEC.

   El president de l'IEC, Joandomènec Ros; el president de l'AVL, Ramon Ferrer; i el rector de la UIB, Llorenç Huguet; van signar el protocol el 7 de juliol, amb el qual les tres institucions s'insten a establir i facilitar els instruments necessaris per fer possible aquest objectiu compartit.

   En el marc d'aquest conveni, l'IEC està elaborant les bases del nou diccionari normatiu que respecti els acords "amb la prioritat posada en les formes convergents" de la llengua, però recollint i respectant les variacions internes de cada territori.

   Amb aquest acord, les tres entitats volen contribuir a "reforçar la unitat de la llengua i, al mateix temps, facilitar la identificació en el model normatiu de tots els parlants del territori lingüístic.