BARCELONA, 18 febr. (EUROPA PRESS) -
Els investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mdiques (IMIM), de l'Hospital del Mar, de la Universitat de Califrnia-Davis i de la Universitat de Texas han impulsat un assaig clínic per analitzar la utilitat d'administrar immunoglobulines d'origen boví --d'un suplement alimentari-- per evitar els efectes secundaris més greus de la covid-19.
Aquestes immunoglobulines han demostrat "utilitat" en models animals per reduir la inflamació que provoca la infecció, la progressió a formes més greus de la malaltia i la síndrome postcovid, ha informat l'Hospital del Mar en un comunicat d'aquest dijous.
Els pacients han de prendre el suplement per via oral, dues vegades al dia, durant dues setmanes i se'n fa un seguiment durant dues setmanes més; en total, l'assaig analitzar 420 pacients, dels quals 280 prendran el suplement.
La hiptesi dels investigadors, que ja s'ha demostrat en models animals, és que ingerir aquest suplement "pot fer disminuir el risc de progressió" de formes lleus de la malaltia, que ara no reben cap tractament específic, a formes més greus.
En models animals també s'ha redut la inflamació, que provoca "l'anomenada tempesta de citocines", i els efectes secundaris de la covid-19, que es coneixen com síndrome postcovid-19.