Publicat 14/03/2020 15:18CET

Incomplir l'estat d'alarma tindrà sancions i si és una autoritat pública pot perdre facultats

   MADRID, 14 mar� (EUROPA PRESS) -

   L'incompliment de l'estat d'alarma pel coronavirus serà sancionat, segons l'esborrany del Reial decret que està discutint aquest dissabte el Consell de Ministres.

   El text no especifica les sancions però es remet al text de la Llei en què es precisa que, si l'incompliment és per part d'una autoritat, aquesta pot perdre facultats del seu càrrec.

   L'article 20 del Reial decret pel qual es declara l'estat d'alarma diu sobre el règim sancionador: 'L'incompliment o la resistència a les ordres de les autoritats competents en l'estat d'alarma serà sancionat conforme a les Lleis, en els termes establerts en l'article 10 de la Llei Orgànica 4/1981, de 5 de juny'.

   Aquest article també estableix que, si la desobediència fos comesa per funcionaris, les autoritats podran suspendre'ls immediatament en l'exercici dels seus càrrecs i es notificarà al superior jeràrquic, a l'efecte de l'oportú expedient disciplinari, tot i que després seria el jutge qui establiria la culpa.

   I si l'incompliment correspon a autoritats, les facultats d'aquestes que fossin necessàries per al compliment de les mesures acordades podran ser assumides per autoritat competent mitjançant la vigència de la declaració d'alarma.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés