Publicat 13/5/2019 14:58:27 +02:00CET

Un incendi a Montferri (Tarragona) calcina 16,3 hectàrees de bosc

Successos.- Un incendi a Montferri (Tarragona) calcina 16,3 hectàrees de bosc
AGENTS RURALS

TARRAGONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Un incendi que s'ha iniciat aquest diumenge a la nit a la Cargola de Montferri (Tarragona) ha estat controlat a les 12.41 hores d'aquest dilluns i ha deixat 16,3 hectàrees de bosc calcinades, segons els càlculs dels Agents Rurals.

Els Agents Rurals investiguen les causes d'aquest incendi --compten amb l'ajuda del gos Piris-- i la principal hipòtesi amb què treballen és que va poder ser intencionat.

En un comunicat, els Bombers han explicat que l'incendi es va estabilitzar a mitjanit i que el vent de mestral no n'ha complicat les tasques d'extinció, per la qual cosa aquest dilluns s'ha pogut controlar, en una zona en la qual continuen desplegades 14 dotacions terrestres, entre elles unitats del Grup d'actuacions forestals (Graf).

La zona afectada és majoritàriament de pi blanc i argelaga, que ja va patir un incendi el 2009, i durant aquest matí un helicòpter bombarder ha ajudat en les tasques d'extinció dels punts calents.

El foc va obligar a tallar preventivament la carretera T-204 degut a la proximitat del foc, i va poder reobrir-se a les 2.30 hores, però no va caldre confinar ni desallotjar nuclis habitats.