Publicat 3/10/2019 22:44:14 +02:00CET

Inaugurat oficialment el 52 Festival de Sitges amb Torrent, Aragonès, Vilallonga i Capella

Inaugurat oficialment el 52 Festival de Sitges amb Torrent, Aragonès, Vilallonga i Capella
EUROPA PRESS

Aquest divendres s'espera la primera visita d'un ministre de Cultura al festival

SITGES (BARCELONA), 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El 52 Sitges Film Festival - Festival Internacional de Cinema ha quedat oficialment inaugurat aquest dijous amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la conselleres de Cultura i de Justícia, Mariàngela Vilallonga i Ester Capella.

Després de rebre'ls, el director del festival, Àngel Sala, ha destacat que a Sitges es veuen una gran varietat de cintes de moltes nacionalitats: els Estats Units, Europa, Llatinoamèrica i Àsia, i ha destacat la "gran notícia" d'aquesta edició: el fet d'incloure cinc òperes primeres de cinema català i de tota Espanya a competició.

Ha remarcat que el festival acull una vintena de pel·lícules de terror dirigides per dones, i també ha reivindicat que el terror parla millor de la realitat que molts altres gèneres, tractant especialment el tema dels nens refugiats "que ho passen malament per culpa dels conflictes i les guerres".

"Des de l'al·legoria i el cinema fantàstic, aquest festival parla sobre aquesta situació", ha dit Sala per introduir el curtmetratge 'Reality', d'Alejandro Ibáñez Serrador per Save The Children, i amb Lídia Bosch i Dani Rovira.

La directora general del Patronat de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Mónica Garcia, ha enaltit les activitats dedicades a la indústria i ha introduït el vídeo homenatge als grans noms del cinema que han mort en l'últim anys, entre ells Albert Finney, Agnès Varda, Sid Haig, Billy Drago, Chicho Ibáñez Serrador, Doris Day, Édith Scob, Stan Lee, Eduardo Fajardo, Eduardo Gómez, Encarna Pas, Larry Cohen, i Dick Miller, entre uns altres.

Aquest divendres a la nit i el dissabte està prevista la visita del ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, a Sitges, sent el primer ministre de Cultura en visitar el festival català de cinema.

'IN THE TALL GRASS'

Després del curtmetratge, els convidats assistiran a l'estrena europea de l'adaptació de 'In the Tall Grass', de Stephen King, a càrrec de Vincenzo Natali i amb la interpretació de Patrick Wilson, que ha rebut aquesta nit el Premi Màquina del Temps, destacant la importància d'afrontar nous reptes com aquesta cinta, que ha pronosticat que serà especial per als amants del gènere.

Durant 11 dies, el festival posa a la disposició dels espectadors més de 3.000 seients, 171 pel·lícules en set espais i compta amb 310 convidats especials repartits en una vintena de catifes vermelles.

L'organització espera reunir uns 200.000 visitants i compta amb 542 periodistes acreditats i 845 professionals de la indústria acreditats.