Publicat 7/12/2019 16:53:16 +01:00CET

Inaugurada la Cimera Social pel Clima, que se celebrarà fins a divendres vinent amb més de 350 activitats

Milers de persones assisteixen a la Marxa pel Clima que recorre els carrers del centre de Madrid, 6 de desembre del 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 7 des. (EUROPA PRESS) -

La Cimera Social pel Clima, que se celebra fins a divendres vinent dia 13 de desembre amb més de 350 activitats, s'ha inaugurat aquest dissabte a les 10.00 hores a la Universidad Complutense, després de la Marxa pel Clima que es va celebrar ahir a Madrid.

"Avui comença la Cimera Social pel Clima. Després de la gran manifestació d'ahir, que ens va omplir d'esperança i va tenir un gran impacte, us convidem a participar en les més de 350 activitats programades", han assenyalat els organitzadors de l'esdeveniment.

Després de diverses xerrades i activitats que se celebraran durant tot el dia, la jornada d'aquest dissabte en la Cimera Social pel Clima conclourà amb un concert a les 21.00 hores en el qual participaran Moravia, Birch, De Mar a Mar o Swing Disorder.

L'acte de clausura de la Cimera Social pel Clima serà divendres vinent 13 de desembre a les 18.00 hores a l'Auditori Marcelino Camacho, al carrer Lope de Vega de Madrid.

Les organitzacions de la Cimera Social han definit aquesta iniciativa com una 'contracumbre' que serveix com una alternativa a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25) que se celebra aquests dies a Ifema (Madrid).

Durant la presentació, Marta García Pallarés, una de les organitzadores, ha explicat que la Cimera Social pel Clima és un "espai ciutadà" que neix en resposta del trasllat de la COP25 de Xile a Madrid.

"Davant la brutal repressió que ha patit el poble xilè, la societat espanyola s'ha vist obligada a generar aquest espai ciutadà de denúncia davant les injustícies socials", ha assenyalat l'activista.