Actualitzat 21/06/2017 14:47 CET

Impulsen un projecte per convertir Barcelona en referent de polítiques públiques internacionals

Seu del projecte Barcelona Intl.Policy Sector en el recinte de Sant Pau
FUNDACIÓ BANCÀRIA LA CAIXA

BARCELONA, 21 juny (EUROPA PRESS) -

La Fundació Bancària La Caixa ha signat un conveni amb l'associació Barcelona Global per desenvolupar un projecte que té com a objectiu transformar la capital catalana en un centre de referència en polítiques públiques internacionals i d'atracció de think tanks, ONG, centres d'investigació i fundacions.

El pla d'acció, al qual la fundació destina 100.000 euros en tres anys, té com a objectiu iniciar una campanya d'incentius per atreure i acollir noves organitzacions i professionals internacionals a Barcelona amb la col·laboració dels sectors públic i privat de la ciutat.

"Barcelona té una llarga història de solidaritat i compromís internacional", ha recordat Mark Freeman, que lidera el grup que impulsa el projecte, la qual cosa permet que la ciutat es posicioni com a lloc de trobada per al diàleg, la creació i l'intercanvi de coneixements.

El Barcelona International Policy Sector treballa sobre la base que les ciutats globals no han de ser només centres de finances, ciència i cultura, sinó també d'innovació i creació de noves solucions per als reptes globals del món.

El president de Barcelona Global, Gonzalo Rodés, ha assegurat que el sector de l''international policy' és una font de professionals altament qualificats, i que qualsevol ciutat que desitgi atreure talent global "ha de ser líder en aquest camp", mentre que el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, ha destacat l'impuls de l'entitat al talent, la innovació i el coneixement.

El secretariat de l'Action Pla ja té una seu física al Pavelló Sant Jordi del recinte modernista de Sant Pau, acollit per BIPP HUB, una empresa social que ofereix espais de treball de qualitat, coneixement, gestió de projectes i serveis.

Un dels primers projectes de l'Action Pla és la Higher Education Alliance for Refugees (HEAR), una iniciativa per crear xarxes d'accés a l'educació superior per als refugiats, migrants i poblacions desplaçades, i que ara treballa específicament en el cas de Síria.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés