Publicat 15/07/2015 13:29

Impulsen un projecte per aprofitar els excedents alimentaris en la restauració i el comerç

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El Banc de Recursos (BdR) i la Fundació Prevenció Residus i Consum (FPRC) han llançat el projecte Pont Alimentari que pretén aprofitar els excedents alimentaris en el sector de la restauració i del comerç al detall, sensibilitzar la població i potenciar la solidaritat.

Vuit entitats socials ja han començat a rebre aliments, tot i que el projecte, que de moment se circumscriu a la ciutat de Barcelona, està pròxim a tancar més col·laboracions i arribar a la vintena; per part seva, el projecte disposa fins ara de sis empreses donants.

En roda de premsa, la directora de la FPRC, Rosa Garcia, ha assegurat que el malbaratament alimentari incideix en el nivell ambiental i econòmic i és una "qüestió de solidaritat", i ha remarcat que l'objectiu és que el projecte s'expandeixi per la resta de Catalunya.

La coordinadora de campanyes de la fundació, Marta Beltran, ha afegit que el projecte també suma una campanya de diagnosi de bones pràctiques, així com l'ús de carmanyoles reutilitzables.

Garcia ha afirmat que és un projecte que ve "per sumar" i que es diferencia d'altres que reparteix productes cuinats, la immediatesa i treballa amb les empreses per veure com poden reduir el seu excedent.

La coordinadora de campanyes de BdR, Mariona Ortiz, ha assegurat que el projecte es dirigeix a les empreses per veure quins són els excedents i les posa en contacte amb l'entitat que més s'adequa, que és la que s'encarrega de recollir els aliments.

Una de les entitats beneficiades és la Federació de Famílies Monoparentals, la representant de la qual, Sònia Bardají, ha recordat que es tracta d'un col·lectiu especialment afectat per la crisi i que iniciatives com el Pont Alimentari els permeten repartir dos dies a la setmana menjar amb immediatesa a famílies vulnerables.

OBJECTIU DE REDUCCIÓ DEL MALBARATAMENT

Des de la Generalitat, la directora de l'Àrea de Prevenció i Foment del Reciclatge de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Pilar Chiva, ha recordat que cada català malgasta 35 quilos d'aliments a l'any, tenint en compte les llars, la restauració i la distribució al detall.

Chiva ha assegurat que Catalunya s'ha marcat l'objectiu ambiciós per al 2020 de reduir el malbaratament per habitant a la meitat perquè "l'objectiu s'ho mereix".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés