Impulsen un portal per facilitar l'aprenentatge de terceres llengües als universitaris

Actualitzat 5/2/2019 15:35:25 CET
Seu de la Secretaria d'Universitats de la Generalitat
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

La Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, juntament amb les universitats catalanes, ha presentat un nou portal per facilitar l'aprenentatge de terceres llengües, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

El portal 'Aprenc idiomes' es dirigeix principalment als universitaris de Catalunya i inclou una sèrie de serveis i recursos electrònics en un entorn web amb continguts elaborats per les universitats catalanes per aprendre idiomes de manera autònoma.

El nou portal també ofereix informació i documentació sobre les diverses opcions que els estudiants tenen a l'abast per formar-se en idiomes a la universitat.

Actualment, aquesta eina digital disposa de versions en català, castellà, occità, aranès i anglès, i els recursos virtuals per a l'aprenentatge que ofereix són gratuïts.

El portal ofereix una relació de centres universitaris i escoles oficials d'idiomes, les convocatòries d'exàmens de les universitats i les escoles, les ajudes del programa Parla3, les de mobilitat, i les ajudes i beques que ofereixen les universitats.

També ofereix informació i eines per a aquells estudiants que vagin a l'estranger o estudiants de fora que venen a estudiar a Catalunya, amb l'opció de descarregar-se les 'Guies de conversa universitària', una app que combina el català amb unes altres 11 llengües.

El portal ofereix a més una sèrie de recursos específics per al professorat universitari, com ara materials per facilitar la docència en anglès a les aules.