Publicat 11/6/2015 17:27:03 +02:00CET

Impulsen una campanya per retirar les xarxes de pesca perdudes en el mar

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (Girona) de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB) iniciaran aquest divendres una campanya per retirar les xarxes de pesca perdudes en el mar.

La campanya arrencarà a les 10 hores al port d'Estartit (Girona) i pretén retirar les xarxes i les arts de pesca esportives i artesanals que estan perdudes i enrocades en els fons marins per evitar que causin un greu impacte ambiental sobre els ecosistemes marins, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Les xarxes perdudes, que poden tenir centenars de metres, són arrossegades a causa del moviment de les masses d'aigua i enganxen i arrenquen els organismes que viuen en els fons marins.

Les arts de pesca enrocades els fons marins són "autèntiques xarxes fantasma" que continuen capturant peixos durant mesos, i són la causa d'un alt percentatge de les morts d'espècies, que al seu torn poden ser una trampa mortal per a les aus marines que pesquen.

Les xarxes també suposen un perill per a la seguretat a la costa catalana, on hi ha una gran activitat d'oci i turisme relacionada amb els fons marins.

A més de per eliminar aquests elements, la campanya servirà per fomentar la sensibilització dels usuaris del Parc Natural sobre la fragilitat dels fons marins i els esforços que cal fer per mantenir i restaurar el patrimoni natural.