Publicat 5/9/2019 11:49:26 +02:00CET

La ILP que demana una rebaixa de les taxes universitàries aconsegueix les 50.000 firmes necessàries

Representants de la ILP Universitats amb la portaveu, Berta Satoca (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 5 set. (EUROPA PRESS) -

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana una rebaixa efectiva del 30% de les taxes universitàries a Catalunya ha recollit més de les 50.000 firmes necessàries perquè la proposta pugui ser tramitada i debatuda al Parlament de Catalunya.

En un comunicat, els impulsors de la ILP Universitats han anunciat que encara hi ha temps fins al novembre per continuar "socialitzant la demanda" amb recollides de firmes, actes i convocatòries.

Per als impulsors, haver aconseguit les 50.000 firmes necessàries "evidencia l'ampli suport social" de la demanda, i han remarcat que els estudiants no pararan fins que aconsegueixin tantes firmes com sigui possible.

Els impulsors --que van començar la recollida de firmes a principi d'any-- s'han mostrat convençuts que aquesta iniciativa ha de ser el "detonant" en l'aplicació de la rebaixa dels preus públics universitaris, i que la recollida de firmes demostra que és una rebaixa urgent.

"No renunciarem a fer d'altaveu d'aquestes més de 50.000 persones que han donat suport i defensarem la seva firma fins que aconseguim la rebaixa", han subratllat.