Publicat 10/5/2020 18:48:12 +02:00CET

Illa defensa que la dada de Sánchez és "correcta" i que Espanya és el cinquè país que més test fa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa del 3 de maig de 2020
EUROPA PRESS

   MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit que Espanya és el cinquè país que més test de coronavirus fa de tot el món, tal com ja va assenyalar el passat 28 d'abril el president del Govern, Pedro Sánchez, que va citar com font un estudi de la Universitat Johns Hopkins.

   "El president del Govern va dir, efectivament, el 28 d'abril, que Espanya era el cinquè país en nombre de test realitzats del món i aquesta dada és correcta", ha defensat el ministre en roda de premsa aquest diumenge preguntat pel fet que la pròpia universitat hagi negat l'existència d'aquest estudi.

   Illa ha precisat que "eren dades referides al 28 d'abril" i que els aporta l'Universitat Johns Hopkins a partir de les dades que publica el 'https://www.worldometers.info/coronavirus/'.

   No obstant això, segons Illa, a data d'avui les dades "confirmen que Espanya està fent un nombre molt elevat de test", i qualifica aquestes dades de "robustes".

   Així, fins al 7 de maig es van realitzar 1.625.211 proves de PCR a Espanya, de les quals 234.081 es van realitzar en l'última setmana, mentre que s'han realitzat un total de 842.550 test d'anticossos, 261.225 d'ells en l'última setmana, tal com ha recordat.

   "Si volen sumar els diagnòstics per PCR més els test d'anticossos, estem en els gairebé dos milions i mig de test realitzats a Espanya", ha subratllat Illa, que ha destacat el "esforç" de les comunitats autònomes i el seu "desplegament logístic" per a la realització d'aquestes proves.