Actualitzat 14/5/2020 14:38:08 +00:00 CET

Illa avança que la quarantena dels viatgers és una mesura "temporal"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, abans de la seva compareixença en la Comissió Corresponent del Congrés, Madrid (Espanya), 14 de maig del 2020.
Pool

MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat aquest dijous que la quarantena que Espanya imposarà partir de divendres als viatgers procedents de tercers països que arriben per via aèria o marítima és una mesura "temporal i excepcional" d'aquesta fase de la desescalada en la qual els residents espanyols tenen prohibit, llevat d'algunes excepcions regulades, desplaçar-se a una altra província.

En la seva compareixença setmanal davant la Comissió de Sanitat del Congrés, ha explicat que aquesta mesura, de la mateixa manera que els controls a les fronteres aèries i marítimes, està vinculada a l'estat d'alarma, perquè si es prohibeix viatjar a altres províncies seria incoherent permetre l'entrada per avió o vaixell de persones procedents d'altres països.

Si la mesura s'introdueix ara i no pas abans és perquè amb el pla de desescalada ningú no es vegi temptat a viatjar a zones d'Espanya que avancen més ràpid en l'aixecament de les restriccions. Quan l'estat d'alarma es retiri i la mobilitat dins del país sigui lliure, no tindrà sentit, serà "incoherent", però ara resulta necessari, segons el parer de l'executiu.

Contador