Publicat 3/9/2020 10:27:32 +02:00CET

Illa assegura que el Govern central no es planteja confinaments generals

El ministre de Sanitat, Salvador Illa. Madrid (Espanya), 14 d'agost del 2020.
Jesús Hellín - Europa Press

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dijous que el Govern central no es planteja decretar confinaments generals ni mesures massives per controlar els brots de coronavirus a Espanya, i ha apostat per adoptar "mesures quirúrgiques" segons la situació de cada territori.

"No és pertinent prendre mesures generalitzades; els hem de detectar precoçment i actuar amb una contundència proporcionada", ha afirmat Illa en una entrevista del programa matinal 'Aquí, amb Josep Cuní' de SER Catalunya.

El ministre ha considerat innecessari un confinament perimetral a Madrid i ha afirmat que "les mesures per contenir el virus han d'estar molt ben pensades", en resposta als presidents autonòmics de Castella i Lleó i Castella-la Manxa, que reclamaven confinar la capital.

Illa ha reconegut que concentracions urbanes com Madrid o l'àrea metropolitana de Barcelona són espais amb dificultats especials i que afecten els territoris contigus, però ha afirmat que "en línies generals s'ha fet una feina correcte a totes dues bandes".

També ha insistit que "les decisions sanitàries es prenen per l'evolució de la pandèmia i per motius de salut pública" i no per motius econòmics, i ha reiterat que la decisió d'evitar confinaments massius és estrictament epidemiològica.

Amb tot, el ministre s'ha mostrat amoïnat per l'impacte que tindrà la tornada a l'escola i la de les vacances en l'aparició de nous brots, tot i que ha confiat que seguint les mesures higièniques i de salut s'evitaran contagis.

Ha celebrat que aquestes setmanes hi hagi menys pressió hospitalària --en part pel descens en l'edat dels infectats-- i que es produeixin menys morts, tot i que ha remarcat la necessitat d'"estabilitzar i baixar el número de casos".

Contador