Publicat 23/6/2020 19:55:58 +02:00CET

Illa advoca per models de coordinació d'atenció social i sanitària que donin resposta integrada a residències

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, es lleva la mascarilla moments abans de comparèixer en el Senat en Comissió de Sanitat i Consum, a Madrid (Espanya), a 23 de juny de 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 23 juny (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advocat aquest dimarts per "aprofundir" en nous models de coordinació de l'atenció social i sanitària que donin una resposta "integrada" a les necessitats de les residències de majors enfront del Covid-19.

Ho ha defensat durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat i Consum del Senat, on ha argumentat que el coronavirus "ha impactat més en les persones amb malalties cròniques, en les persones majors, especialment en les residències".

En aquest sentit, ha justificat la seva proposició "perquè les persones grans puguin mantenir a les seves llars residencials un envelliment autònom, saludable i socialment actiu; coordinant els recursos socials i l'Atenció Primària".

Illa s'ha referit també a l'eliminació progressiva dels copagament farmacèutics i ha recordat que les persones beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital estan exemptes d'aquest sistema.

"El nostre objectiu és continuar amb els pensionistes en situació de més vulnerabilitat, que són els que tenen rendes inferiors a 11.200 euros anuals i amb les persones perceptores de la prestació econòmica de la Seguretat Social per fill o menor a càrrec. En total es beneficiaran d'aquesta mesura més de 7,8 milions de persones", ha manifestat.

Contador