Publicat 6/2/2019 18:38:31 +01:00CET

Ignacio Hernández, Premi Empresa de la Fundació Princesa de Girona

El rei viatja a Gran Canria per lliurar el 'Premi Fundació Princesa de Girona'
Europa Press - Europa Press

LAS PALMAS DE GRAN CANRIA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Ignacio Hernández Medrano ha estat proclamat aquest dimecres Premi Empresa de la Fundació Princesa de Girona (FPdG) 2019 per un projecte que fa servir la tecnologia per millorar l'assistncia als pacients.

Així s'ha posat de manifest durant l'acte de proclamació del premi, que va estar presidit pel rei i que ha comptat amb l'assistncia del president de Canries, Fernando Clavijo, a més de diferents autoritats insulars i locals.

En aquest sentit, Hernández ha mostrat la seva alegria per haver rebut aquest premi: "Estic emocionat i sense paraules. Molt agrat perqu havia posat molta preparació a la seva elaboració".

Ignacio Hernández Medrano és llicenciat en medicina clínica per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i ha fet diversos postgraus en direcció mdica i gestió clínica, i en direcció i gestió de R+D+i en cincies de la salut. També ha dut a terme estudis graduats a la Singularity University, de Mountain View a Califrnia.

Ha treballat durant deu anys en el servei de neurologia de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, on va coordinar la seva estratgia d'investigació.

SAVANA

A més, és CEO-fundador de Savana, una plataforma d'intelligncia artificial que accelera i expandeix la investigació mdica, així com també incrementa la qualitat de l'assistncia als pacients i de la gestió hospitalria.

Per aquest motiu, llegeix i analitza les dades de milions (180 milions actualment) de casos clínics, aprenent de tots ells i generant models predictius que anticipen la millor actuació davant d'un pacient, així com extreuen coneixement clínic que estava enterrat prviament.

Ignacio és també fundador de Mendelian, una plataforma encaminada a democratitzar l'ús de la informació genmica per al diagnstic.

El jurat ha decidit atorgar aquest premi a Hernández per la seva capacitat d'aprofitar la seva experincia com a neurleg per a un projecte empresarial que fa servir la tecnologia per millorar l'assistncia als pacients. L'empresa genera models predictius que avana més predicció mdica.

En aquest sentit, van formar el jurat la directora general de Facebook per a Espanya i Portugal, Irene Cano; l'economista Fernando Fernández; l'inversor i emprenedor del sector tecnolgic Bernardo Hernández; la fundadora de Rusticae i PlanetEat i Young Global Leader del Frum Econmic Mundial Carlota Mateos; el matemtic i economista César Molinas; el fundador de Kiboventures Aquilino Peña; i el premiat per la FPdGi en la categoria Empresa el 2017 Dami Tormo.

BELIL: LA FUNDACIÓ TREBALLA PER I PER ALS JOVES

El president de la Fundació Princesa de Girona, Francisco Belil, ha dit que 90 organitzacions formen ja part de la institució, que treballa "per i per als joves. Quan un jove parla no sempre és escoltat. A la Fundació volem que sí que ho sigui, per la qual cosa premiem cada any cinc joves capaos de fer coses extraordinries", va apuntar.

"Des que són proclamats [com Premi Empresa], els guanyadors es converteixen en referents per a tota la joventut", al mateix temps que va mostrar la seva preocupació per l'oupació laboral entre els joves.