Publicat 17/1/2019 19:58:46 +01:00CET

Identifiquen dues educadores socials en un operatiu contra el top manta a Barcelona

Gurdia Urbana a plaa Catalunya després del desallotjament dels manters
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La Gurdia Urbana de Barcelona va identificar el dimecres dues educadores socials a la zona de plaa Catalunya en el marc d'un operatiu contra el top manta, han informat fonts municipals a Europa Press.

Segons ha publicat 'El País', agents de la Urbana, de Mossos d'Esquadra i de la policia porturia preparaven dispositius contra la venda ambulant a la zona de Colón i després a plaa Catalunya, i en tots dos casos les dues dones es van apropar als venedors i aquests van marxar abans de la intervenció policial.

Fonts municipals han explicat a Europa Press que els agents van identificar les educadores a plaa Catalunya en veure-les, per han subratllat que aquestes no podien avisar els manters perqu no disposen d'informació sobre operatius policials.

I han recordat que el servei d'educadors de carrer est en funcionament des de l'estiu del 2018, amb la funció d'intervenir específicament amb el collectiu de venedors ambulants per derivar-los als serveis d'atenció social i d'inserció laboral, i també per parlar amb comerciants i afectats.

Les mateixes fonts han explicat que hi ha altres serveis municipals d'educadors de carrer per a altres collectius amb impacte a l'espai públic.

Fonts de la Gurdia Urbana també han informat a Europa Press que els agents van veure les educadores just abans dels dispositius contra el top manta, per que no hi ha indicis que la seva presncia estigués relacionada amb l'operatiu i que no tenen accés a aquest tipus d'informació de carcter policial.

Fonts de Mossos d'Esquadra també han explicat a Europa Press que en l'operatiu contra la venda ambulant es van identificar dues dones.

En un comunicat, el sindicat Csif ha acusat el consistori d'avisar els venedors, ha criticat la "clara convivncia de l'Ajuntament amb els manters i la venda illegal" i ha assegurat que la Fiscalia hauria d'actuar d'ofici i obrir diligncies d'investigació davant dels fets.