Publicat 8/10/2019 12:15:58 +02:00CET

'El Hoyo' submergeix el Festival de Sitges en una sagnant reflexió sobre la solidaritat i l'empatia

Fotograma del film 'El Hoyo'.
FESTIVAL DE SITGES - Archivo

Ivan Massagué i Antonia San Juan posen a prova els límits morals de l'espectador

SITGES (BARCELONA), 8 oct. (EUROPA PRESS) -

L'òpera prima 'El Hoyo', del bilbaí Galder Gaztelu-Urrutia, ha sumit el 52 Sitges Film Festival - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya en una reflexió sobre la solidaritat i la falta d'empatia en la societat actual a càrrec d'Ivan Massagué, Antonia San Juan i Zorion Eguileor amb altes dosis de 'gore' i sang.

Aquest thriller social escenifica un edifici tancat en el qual viuen dues persones per pis, amb un nombre desconegut de nivells i per on transita diàriament una plataforma descendent amb menjar: de la consideració dels primers dependrà la supervivència dels últims.

La pel·lícula interprel·la l'espectador a pensar sobre com actuaria si es trobés en aquesta situació i si menjaria massa en ca de ser als pisos de més amunt o en deixaria per als altres, o si tindria prou valentia per actuar davant la injustícia.

METÀFORA DEL MÓN ACTUAL

Amb alts nivells de 'gore' i sang, 'El Hoyo' és una metàfora del món actual i la insolidaritat del món ric amb les classes menys pudents, en què s'ajunten l'horror i la generositat humana.

Entre el públic, la projecció de la pel·lícula ha generat un cert reconeixement i un important aplaudiment, i a la sortida molts dels comentaris feien referència a la distòpia política i la seva eficàcia com a metàfora del món actual.

Abans d'aquest film, el director ha signat anteriorment els curts '913' i 'La casa del lago', i aquest projecte compta amb guió de David Desola i Pedro Rivero, i fotografia de Jon D.Domínguez.