Publicat 19/06/2020 19:25

El Homrani defensa que el racisme té cura "a través de la convivncia"

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha presidit aquest divendres l'acte de commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades --que se celebra el dissabte--; en el qual ha defensat que el racisme "es basa en una mentida i en prejudicis, per té cura a través de la convivncia".

Durant l'acte, que aquest any s'ha celebrat de manera telemtica, El Homrani ha afirmat que el racisme encara continua apareixent amb fora a Europa; i ha afirmat que "és un deure moral i social recordar i celebrar" aquest dia mundial, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El Homrani ha lamentat que la societat i les administracions sovint no estan "a l'alada" per garantir els drets d'aquestes persones que han hagut de superar innombrables dificultats per fugir de la guerra i la persecució; i ha recordat que, segons dades d'Acnur, al món hi ha 70 milions de persones en aquesta situació.

"Recordem el crit del 'Volem acollir', per recordem també que hem de fer molta pedagogia encara del que representa el refugi, la qual cosa representa garantir drets i el que representa la solidaritat", ha afegit el conseller.

REFUGIATS A CATALUNYA

El nombre de places d'acollida a Catalunya ha augmentat exponencialment, des de les 28 places que hi havia el 2015 fins a les 2.849 actuals; per també ho ha fet de manera drstica el volum de sollicitants d'asil: en 2019 es van registrar 13.270 sollicituds, deu vegades més que el 2015.

Una de les persones que ha aconseguit estatus de refugiat a Catalunya és el periodista i defensor dels drets humans hondureny Milthon Torres, que al costat de l'activista Jessenia Lagos --migrant del mateix país-- ha establert durant l'esdeveniment un dileg sobre les causes que generen l'xode de persones que fugen d'Hondures.

Així, Torres i Lagos han recordat que Hondures és el país amb major índex de criminalitat de Llatinoamrica; i han explicat que Espanya és el tercer país del món per sollicitants d'asil procedents d'aquest país, i que a Catalunya viuen més de 40.000 compatriotes, principalment dones.

De la seva experincia compartida en la conversa ha sorgit una reflexió sobre la "necessitat urgent" d'un procés de regularització administrativa que inclogui les persones en situació d'irregularitat en la plenitud de drets i deures, ha informat el Govern.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés