Publicat 07/07/2014 17:28

Hofesh Shechter vol incomodar el públic del Grec amb la seva revisió coreogràfica del colonialisme

Espectáculo 'Sun' de Hofesh Shechter
GABRIELE ZUCCA/FESTIVAL GREC

Toni Mira s'autobiografia en el sol de dansa 'Monòlit' al Mercat de les Flors

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

Un dels coreògrafs del moment, Hofesh Shechter, serà al Festival Grec amb la seva proposta 'Sun' de la mà de la companyia homònima entre dimecres i dijous en una "incòmoda" revisió del colonialisme, en la principal aposta de dansa del certamen aquesta setmana.

"És la primera vegada que actuarem sota les estrelles", ha dit Shechter en roda de premsa, ja que la companyia ballarà al teatre Grec, i ha recordat que l'espectacle es va estrenar l'octubre a Austràlia i que des d'aleshores ha fet alguns canvis, com ara textos gravats pel mateix artista en català.

Segons ha dit, 'Sun' és una peça molt maca i estètica que presenta en superfície la bellesa i la idea de la perfecció amb un aspecte molt incòmode i malaltís de rerefons: "La peça dialoga amb el colonialisme, i la idea que els vencedors són els que acaben redefinint el bé i el mal".

La seva teoria és que el primer món és gairebé perfecte, molt còmode, però es pregunta per què estem tan còmodes i a expenses de qui: "Hi ha preguntes molt incòmodes plantejades", ha dit l'artista, que ha reivindicat el paper de la dansa per plantejar tota mena de qüestions.

"M'he inspirat en el millor moment del colonialisme, quan els anglesos, francesos i espanyols en el Renaixement van tenir molt d'èxit visitant diferents espais del món" ha expressat el coreògraf, tot i que l'espectacle en particular remet només a un món antic sense concretar l'època.

Toni Mira és el creador i intèrpret del sol de dansa 'Monòlit' al Mercat de les Flors de dijous a dissabte a l'Espai Lliure dedicat al músic Joan Saura amb altes dosis autobiogràfiques: "Reflexiono i em faig moltes preguntes", ha explicat Mira, que intenta ser amè i màgic.

Aquesta coproducció del Grec i Nats Nuts Dansa parteix de la idea que el monòlit present en escena és una metàfora amb lectures molt obertes: "No sóc filòsof, només és un suggeriment", ha explicat l'artista, que ha confiat la composició musical a David Moreno, tot i que també es podrà sentir Lou Reed i Sílvia Pérez Cruz.

"Tinc una edat i el que he fet és una espècie de resum del que he fet i el que m'agrada", ha explicat Mira, que ha assegurat que es tracta d'un espectacle molt visual.

ROBERTO OLIVAN AL COSTAT DE GREGORY MAQOMA

També en la plana de dansa, Roberto Olivan i Gregory Maqoma portaran aquest dimecres i dijous a l'escenari 'Lonely Together', una coreografia "pendent" que tenien des que es van conèixer, ha dit Olivan, mentre que Maqoma ha incidit en la importància del treball d'artistes de les dues generacions que s'han estat observant durant anys.

Amb música en directe creada especialment per a l'ocasió per Laurent Delforge, l'espectacle està molt basat en la "fisicalitat" i subratlla que les persones estan molt connectades actualment mitjançant les xarxes socials però que en realitat la societat està molt fragmentada.

En una vessant més circense-musical, la Cacophonic Pictures Orkestar donarà vida entre dimecres i dissabte a l'espectacle 'Disbarat!/Disbarat!' amb un grup d'"individus molt creatius" que han passat tres mesos tancats per trobar la creativitat de cadascun d'ells amb la música com a fil conductor, a més de la sorpresa i el caos, ha explicat el seu artífex, Karl Stets.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés