Publicat 13/6/2020 12:45:22 +02:00CET

Hermitage Barcelona presenta al·legacions al 'no' de l'Ajuntament a instal·lar-se a la Nova Bocana

Projecte del museu Hermitage (projecte de Toyo Ito) en la Nova Bocana del Port de Barcelona
CEDIDA - Archivo

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

Hermitage Barcelona ha presentat a l'Ajuntament al·legacions a la negativa del Govern municipal a la construcció del Museu Hermitage en la Nova Bocana del Port.

En el document d'al·legacions recollit per Europa Press, es posa l'accent que el projecte compleix amb tots els requisits normatius, urbanístics i administratius.

Així mateix, ha recordat que la Tercera Modificació del Pla Especial de la Nova Bocana, aprovada el 27 d'abril de 2018 amb el vot favorable de BComú, "preveu l'establiment del Museu Hermitage en aquest emplaçament".

Segons el parer dels al·legants, de no ser així, constituiria una actuació nul·la de ple dret que manca de fonament jurídic, i que suposaria una violació del Dret de la UE quant a la lliure prestació de serveis i establiment.

Segons ha pogut saber Europa Press, Hermitage Barcelona ha mantingut trobades amb el Port i amb representants dels grups municipals del consistori excepte BComú, del que no ha rebut resposta.

En els documents incideix que qualsevol arbitrarietat de l'Ajuntament aniria en contra de la potestat de Port i el dret del sol·licitant de la concessió, i basa la negativa municipal en raons ideològiques.

Subratlla que és una "oportunitat" per a la ciutat, i ha insistit que el finançament és íntegrament privat, i que el projecte permetrà recuperar i dinamitzar l'economia de la ciutat, així com un impuls cultural i educatiu.

50 MILIONS DE CAPITAL PRIVAT

El projecte compta amb el compromís exprés del director de The State Hermitage Museum, Mikhail Piotrovsky, amb una inversió directa de més de 50 milions d'euros de capital privat, un impacte econòmic a l'entorn de més de 30 milions d'euros anuals i la generació de prop de 400 llocs de treball, entre directes i indirectes.

Durant les trobades, s'ha destacat la contribució del projecte al desenvolupament del turisme de qualitat, a potenciar l'oferta cultural i enfortir els llaços educatius, a més de contribuir a la recuperació de la ciutat després de la crisi pel coronavirus.

La Cambra de Barcelona va mostrar fa unes setmanes el seu suport a la construcció del museu en considerar que enfortirà la seva posició cultural i dinamitzarà l'economia de la capital catalana, que l'entitat cameral considera una referència cultural internacional gràcies a la col·laboració públic-privada.

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià