Publicat 5/10/2019 15:59:51 +02:00CET

Guirao destaca del Festival de Sitges la diversitat del "nou cinema espanyol"

El ministre José Guirao visita el Festival de Sitges.
@SITGESFESTIVAL

Diu que el Ministeri de Cultura recolza " des de fa anys el festival i a la indústria"

SITGES (BARCELONA), 5 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, ha defensat aquest dissabte que s'està creant un "nou cinema espanyol", del qual n'ha destacat la diversitat en l'estètica i en la manera que tenen els productors d'entendre la indústria.

En declaracions als periodistes durant la seva visita al Festival de Sitges, ha subratllat la irrupció de nous productors "que arrisquen, han aconseguit èxits, repartiments i distribució internacionals" i la presència de molts directors novells de gran solvència, cosa que ha qualificat com un salt qualitatiu del cinema espanyol els últims anys.

Ha elogiat que el festival programa gèneres cinematogràfics menys presents en altres festivals i ha assenyalat la importància del suport del públic: "Totes les sessions s'omplen, la ciutat participa, ve molta gent de fora".

En la seva primera vegada com a assistent al Festival de Sitges, ha dit que és "una de les majors expressions de cultura de Catalunya" juntament amb altres, i ha citat el festival de música Primavera Sound com a exemple.

Ha recordat que la indústria cinematogràfica mou molts recursos i implica molta ocupació, i també el "turisme cultural" que es genera arran de les localitzacions dels rodatges.

Guirao s'ha reunit amb l'equip d''Avantatges de viatjar amb tren', que és l'adaptació d'una novel·la l'autor de la qual, Antonio Orejudo, és amic del ministre, ha explicat ell mateix.

SUPORT Al FESTIVAL

Ha afegit que el Ministeri de Cultura recolza "des de fa anys el festival i la indústria", i ha afegit que acudir a l'esdeveniment també és un suport simbòlic.

Quan li han preguntat si aquest suport es traduirà en més inversió, ha lamentat que la pròrroga dels Pressupostos de 2018 ha impedit que es vegin millores, però que "quan sigui possible es veuran".

el més llegit

 1. 1

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 2. 2

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 3. 3

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers