Guàrdies civils defensen el seu cap de Catalunya:"Fa dos anys que assistim a actes amb el llaç amb el qual ens assetgen"

Publicat 10/10/2019 16:10:18CET
Acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil a Catalunya a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona)
EUROPA PRESS

MADRID, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

Els guàrdies civils han defensat el general en cap de la zona de Catalunya, Pedro Garrido, pel seu discurs durant el dia de la patrona a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) que, segons fonts de la Conselleria d'Interior, va ofendre representants de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra.

"Fa dos anys que duem l'uniforme en multitud d'actes per tot Catalunya i a gairebé tots les autoritats duien el llaç groc que és el símbol que utilitzen molts quan ens assetgen, insulten i amenacen, i nosaltres no ens n'hem anat mai de cap acte", han comentat a Europa Press des de l'associació professional APROGC.

La Unió d'Oficials, una altra de les associacions professionals amb representació en l'escala de comandament de la Guàrdia Civil, critica en un comunicat l'"abandonament de manera precipitada" de l'acte a Barcelona del secretari general de la Conselleria d'Interior, Brauli Duart; el director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, i el comissari en cap de la policia autonòmica, Eduard Sallent.

Aquesta associació qualifica de "magnífica" l'al·locució del general Pedro Garrido i demana a les autoritats catalanes que detallin de manera pública què va ser allò que els va ofendre. "Gràcies a la feina de la Guàrdia Civil, suposats delinqüents que van voler alterar l'ordre constitucional per vies il·legítimes, avui es troben a disposició judicial, a punt de ser jutjats", sosté.

L'AUGC, associació majoritària dins de la Guàrdia Civil, també ha emès un comunicat en què considera que el "desvergonyiment" dels Mossos evidencia les "tensions sota les quals treballen els guàrdies civils a Catalunya".