Publicat 10/8/2020 12:33:33 +02:00CET

La Guàrdia Urbana de Barcelona registra 16 positius de coronavirus i hi ha 105 agents confinats

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la platja (ARXIU)
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

El sindicat Csif portarà a Inspecció del Treball les mesures de prevenció al cos

   BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Guàrdia Urbana de Barcelona ha registrat 16 positius de coronavirus i té 105 agents confinats per haver tingut contacte amb un malalt.

   Segons les xifres del cos a què ha tingut accés Europa Press, fins al dissabte 8 d'agost 766 agents es van curar després de passar la malaltia o una quarentena per estar en contacte amb un positiu.

   Aquest mateix cap de setmana, diversos sindicats del cos han criticat les mesures de prevenció a les comissaries, subratllant el cas de la Unitat de Platges, que ha registrat tres contagis en les dues últimes setmanes.

   El sindicat Csif ha anunciat que portarà els casos a la Inspecció del Treball en els propers dies, ja que consideren que s'està vulnerant la Llei de prevenció de riscos laborals.

   El portaveu de Csif, Eugenio Zambrano, ha lamentat en declaracions a Europa Press que el consistori "s'ha relaxat des de la fi de l'estat d'alarma" pel que fa a les mesures de prevenció entre els agents.

PROTOCOLS DE PREVENCIÓ

   Ha assegurat que no s'ha aïllat a alguns contactes i critica que s'hagin reprès les rotacions als grups de treball i a les patrulles, la qual cosa implica contacte amb més persones cada dia, i el sindicat considera que "la política de prevenció amb els tests serològics que s'estan passant a la plantilla no resulta efectiva", i demana que es facin proves PCR als agents.

   Per la seva banda, la secció d'UGT al cos policial ha demanat en un tuit que "cal millorar els protocols de seguretat i comunicació amb els tècnics prevenció", i ha lamentat el tercer contagi a la Unitat de Platges.

   El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, va explicar el dijous, a preguntes dels periodistes sobre el contagi d'un agent, que l'home va mostrar símptomes tres dies després de començar vacances, i va donar positiu en fer-se la prova, per la qual cosa es va alertar a les persones que havien tingut contacte amb ell fins a dos dies abans: "Des de prevenció de riscos laborals s'ha descartat que tingui cap afectació en els seus companys de comissaria", va afegir.

CASOS DE COVID-19 A LA URBANA

   El dia 1 d'agost, la Guàrdia Urbana registrava 13 positius, que van augmentar fins a 16 al llarg d'una setmana, i va mantenir xifres similars al juliol, quan van baixar de 17 a 13 al llarg del mes.

   Després de superar el centenar de contagis a l'abril i al maig, la xifra es va reduir a la meitat durant el mes de juny: va començar amb 31 agents malalts, i el dia 31 n'hi havia 17.

   Les xifres més altes es van registrar entre març i abril, quan el cos va arribar als 170 malalts i va tenir fins a 400 agents confinats.