Publicat 09/10/2019 16:04

Un grup de persones retreu al CAP de les Corts que una metgessa es negués a atendre en catal

El president del Consell de Collegis de Metges de Cataluya, Jaume Padrós, i el conseller de Salut, Boi Ruiz.
EUROPA PRESS - Archivo

El Collegi de Metges de Barcelona veu "inadmissibles" aquestes increpacions

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

Un grup de persones es va presentar dilluns passat al CAP de les Corts de Barcelona per retreure a una metgessa que es negués a atendre una pacient en catal, segons un vídeo en el qual apareix Santiago Espot i que publica Moviment Identitari Catal (MIC), que és defineix com una associació cultural i "nacionalista catalana".

El president del Collegi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha criticat la increpació d'un grup de persones al director del centre després de saber que una metgessa no va atendre una pacient en catal: "Ja vaig manifestar, en nom del COMB, que aquest tipus d'escarnis eren inadmissibles", i ha lamentat que és cre un fals conflicte.

"Ni judicis parallels ni sometents. Si hi ha cap queixa, només la pacient (o el tutor si fos el cas) és la persona vlida per vehicular-la a través d'un procediment garantista", ha afirmat Padrós en una anotació a Twitter recollida per Europa Press, en qu també ha defensat l'excellncia dels professionals d'aquest centre.

Plataforma per la Llengua va fer públic el cas, i va alertar dilluns passat d'un increment de casos de "discriminació lingüística a pacients als centres de salut catalans que són sistemtics i no s'investiguen", i entre els que va citar hi havia el d'una dona que va anar a aquest centre amb la seva filla amb discapacitat psíquica, que només parla catal.

Segons va afirmar l'entitat en un comunicat dilluns passat, una metgessa resident li va dir que no la podia atendre en catal, després que ella fes de traductora, i l'Institut Catal de la Salut (ICS) no ha donat cap resposta a la seva queixa.

El compte de Twitter de Moviment Identitari Catal (MIC) ha publicat un vídeo en el qual apareix Santiago Espot, envoltat d'una desena de persones que retreuen el cas al gerent del CAP, Josep Benavent, que aclareix que sí que s'ha respost a la pacient que va presentar la queixa.

El responsable aclareix que la metgessa "entén perfectament el catal", i lamenta que estiguin actuant com un tribunal, i afegeix que com que es tracta d'una entrevista clínica, correspon saber qu va passar a les persones que hi eren presents.

Espot continua: "Aix és una punyetera colnia. Aquí una metgessa, amb nima de colonitzadora, a menysprear-nos. No només aquesta metgessa", i assegura que a Catalunya no és pot morir en catal perqu molts ancians catalanoparlants senten els seves últimes paraules en castell.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés