Publicat 9/10/2019 16:04:00 +02:00CET

Un grup de persones retreu al CAP de les Corts que una metgessa es negués a atendre en català

El president del Consell de Col·legis de Metges de Cataluya, Jaume Padrós, i el conseller de Salut, Boi Ruiz.
EUROPA PRESS - Archivo

El Col·legi de Metges de Barcelona veu "inadmissibles" aquestes increpacions

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

Un grup de persones es va presentar dilluns passat al CAP de les Corts de Barcelona per retreure a una metgessa que es negués a atendre una pacient en català, segons un vídeo en el qual apareix Santiago Espot i que publica Moviment Identitari Català (MIC), que és defineix com una associació cultural i "nacionalista catalana".

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha criticat la increpació d'un grup de persones al director del centre després de saber que una metgessa no va atendre una pacient en català: "Ja vaig manifestar, en nom del COMB, que aquest tipus d'escarnis eren inadmissibles", i ha lamentat que és creï un fals conflicte.

"Ni judicis paral·lels ni sometents. Si hi ha cap queixa, només la pacient (o el tutor si fos el cas) és la persona vàlida per vehicular-la a través d'un procediment garantista", ha afirmat Padrós en una anotació a Twitter recollida per Europa Press, en què també ha defensat l'excel·lència dels professionals d'aquest centre.

Plataforma per la Llengua va fer públic el cas, i va alertar dilluns passat d'un increment de casos de "discriminació lingüística a pacients als centres de salut catalans que són sistemàtics i no s'investiguen", i entre els que va citar hi havia el d'una dona que va anar a aquest centre amb la seva filla amb discapacitat psíquica, que només parla català.

Segons va afirmar l'entitat en un comunicat dilluns passat, una metgessa resident li va dir que no la podia atendre en català, després que ella fes de traductora, i l'Institut Català de la Salut (ICS) no ha donat cap resposta a la seva queixa.

El compte de Twitter de Moviment Identitari Català (MIC) ha publicat un vídeo en el qual apareix Santiago Espot, envoltat d'una desena de persones que retreuen el cas al gerent del CAP, Josep Benavent, que aclareix que sí que s'ha respost a la pacient que va presentar la queixa.

El responsable aclareix que la metgessa "entén perfectament el català", i lamenta que estiguin actuant com un tribunal, i afegeix que com que es tracta d'una entrevista clínica, correspon saber què va passar a les persones que hi eren presents.

Espot continua: "Això és una punyetera colònia. Aquí una metgessa, amb ànima de colonitzadora, a menysprear-nos. No només aquesta metgessa", i assegura que a Catalunya no és pot morir en català perquè molts ancians catalanoparlants senten els seves últimes paraules en castellà.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 3. 3

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 4. 4

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient

 5. 5

  Sant Cugat (Barcelona) comença una prova pilot de transport públic a demanda