Publicat 11/4/2019 13:37:25 +02:00CET

Un grup de metges de família catalans, favorables a regular l'eutansia

Rápidos cambios genéticos, claves para la supervivencia de superbacterias en el hospital
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitria (Camfic) s'ha mostrat favorable a una reforma del Codi Penal per regular l'eutansia, en un reconeixement del dret de les persones a disposar de la seva vida de manera autnoma, a tenir una vida digna i ser ateses respectant les seves conviccions i valors.

En un comunicat, Camfic ha assegurat que la legalització o despenalització de l'eutansia "s'ha de fer amb garanties i tenint en compte diversos elements tics".

Ha assegurat que qualsevol persona en el moment de prendre la decisió ha de ser plenament conscient i ho ha de fer de manera voluntria, per la qual cosa cal "un consentiment informat i deixar un temps de reflexió que permeti retirar la decisió o canviar-la".

La Camfic ha remarcat que els professionals sanitaris han d'adoptar "una actitud neutral, facilitar la informació necessria per ajudar el pacient i aplicar la seva voluntat de la millor manera", i s'ha d'assegurar que el motiu de la decisió no és la manca de recursos.

Al marge del debat sobre la regulació de l'eutansia, Camfic ha considerat "imprescindible" garantir els recursos necessaris per assegurar una atenció integral palliativa de qualitat, digna i propera liderada pels equips d'atenció primria.