Publicat 13/3/2019 11:45:51 +01:00CET

Un grup d'educadors socials reclama un "acolliment de qualitat" per a menors no acompanyats

CGT lamenta que els centres de menors pateixen racisme i xenofbia "all on van"
Europa Press TV - Europa Press

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El Collegi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha reclamat un "acolliment de qualitat" per a menors estrangers no acompanyats, arran de l'atac a l'alberg Cal Ganxo de Castelldefels (Barcelona) d'aquest cap de setmana.

Segons ha defensat aquest dimecres en un comunicat, els centres d'acolliment no poden ser dissenyats com uns espais provisionals, perqu són la llar d'aquests joves, el lloc on han de sentir-se protegits.

Per aquest motiu, ha reclamat un acolliment de qualitat que inclogui projectes socioeducatius i comunitaris que es desenvolupin amb els professionals adequats, en contraposició a propostes únicament assistencials.

Ha manifestat la seva "condemna i rebuig més radical" als atacs que van tenir lloc aquest cap de setmana, que ha qualificat d'accions xenfobes explícites que no es poden interpretar com uns fets allats.

En un altre comunicat, la plataforma El Racisme ens Tanca ha criticat els "nombrosos atacs" a collectius de menors immigrants i a tres centres regentats per la Direcció general d'Atenció a la Infncia i l'Adolescncia (Dgaia) d'aquest cap de setmana.

"Repudiem aquests atacs juntament amb la resta de les organitzacions defensores dels drets de totes les persones. Existeix una campanya de criminalització de les persones migrades per part d'organitzacions polítiques de dretes que volen treure'n un rdit electoral", ha lamentat.

Ha assegurat que "es menteix sobre l'augment de la delinqüncia, s'explota la por de la població a l'empitjorament de les seves condicions de vida per la previsible crisi econmica i s'utilitza l'immigrant com a cap de turc".